Lyt til artiklen

Et vidne i Fields fortæller bt.dk om to dramatisk anholdelser efter skyderiet i Fields onsdag formiddag.

»Jeg så to unge fyre, som løb ud fra sydindgangen i Fields. Den ene af dem løb ind i en blindgyde, hvor han ikke kunne komme væk. Han kom op på et plateau. Det så ud som om han overvejede at springe de fem meter ned til bundplanet, men ender med ikke at gøre det,« siger Christoffer Svensson til bt.dk.

Han fortæller, at der er omkring 20 politibiler til stede i området omkring Fields, som politiet har spærret fuldstændig af.

»Kort efter kom der en person ud fra Field's, som må have været en politimand i civil. Han trak omgående sin pistol og anholdt den unge mand. Han fik håndjern på og blev sat fast til et gelænder,« fortsætter Christoffer Svensson.

Den anden unge mand forsøgte at løbe ned mod den gamle parkeringsplads i Fields.

»Han virkede lidt forvirret. Da han forsøgte at løbe væk kom der en bil i høj fart. De havde pistoler ud af vinduet og fanger den unge mand. Jeg går ud fra, at det også var politibetjente i civil,« siger Christoffer Svensson.

Han beskriver de to anholdte som mellem 16 og 21 år og af anden etnisk herkomst.

Tre Fields-ansatte, der spiste frokost på en restaurant over for Fields hørte skuddene og overværede også en anholdelse.

»Vi sad og spiste frokost, da vi hørte tre brag. De var meget høje og gav genlyd, så vi går ud fra de kom fra parkeringskælderen. Det første vi tænkte var, at det var skud, men tanken om det virkede så uvirkeligt,« fortæller en af de tre mænd.

Kort efter skyderiet så de en mand med anden etnisk baggrund end dansk blive anholdt af politiet cirka 50 meter fra cafeen. Den anholdte havde kort hår og var iført orange dynejakke, oplyser de ansatte.