Kun 20-årig Alexandra Sisseck døde lørdag eftermiddag i en tragisk højresvingsulykke i København. Der var knappenålsstille minutterne efter, beskriver et vidne. 

På en helt almindelig lørdag i det indre København styrede Alexandra Sisseck sin cykel ad Store Kongensgade i retningen mod Kongens Nytorv. Lige som mange andre gør hver eneste dag. Men en stor turistbus overså hende, da den svingede til højre ad Dronningens Tværgade, og Alexandra Sisseck blev på tragisk vis fanget under den og mast til døde på stedet.

- Der var bare helt stille. Alle stod bare stille og rystede, og jeg tror faktisk, at de første, der var til stede på den side af bussen, hvor hun lå, det var politiet. Man kunne ikke se hende ude fra krydset, lyder det fra et vidne, der arbejder i den Netto-butik, der ligger i krydset, og fortsætter:

- Jeg så ulykken 15 sekunder efter, den var sket. Jeg så bussen, og at cyklen lå under, og så kom politiet relativ hurtigt og konstaterede med det samme, at hun var død på stedet.

Chaufføren af ulykkesbussen, der var fyldt med turister, var meget chokeret og modtog hurtigt psykisk behandling efter ulykken.

Se video fra ulykkesstedet her

- Der var en masse fra brandvæsnet og politiet. De fik også bussens chauffør hurtigt ind i en ambulance. Han var helt chokeret. Der kom også en anden bus superhurtigt og hentede turisterne i bussen, fortæller vidnet.

Vanvittig trafik i området

På blot ti minutter i det veltrafikerede ulykkeskryds kunne BT's udsendte konstatere, at der i gennemsnit hvert minut krydser to store lastbiler eller busser samt 16 mindre køretøjer og ni cyklister. I dette tidsinterval formåede en stor skraldevogn at hamre direkte overfor rødt lys, mens en anden person kastede sin bil rundt i krydset for at nå over, mens der var grønt. Det nåede han ikke. Langt fra.

- Det går stærkt. Især cyklisterne har et problem. Bilisterne hernede kører overfor gult. De kører overfor rødt. De drejer bare over i et andet vejspor, hvis det går op for dem, at de skal til højre. Der findes ingen form for tankegang eller planlægning i trafikken, sådan er det bare, siger vidnet hovedrystende.

Desuden formåede to taxaer at komme på kollisionskurs, da de begge i høj fart fra hver sin retning ville svinge til samme side i krydset. Heldigvis formåede begge at stå på bremsen i tide, så kun 10-20 centimeter adskilte dem.

En stilladsarbejder i krydset mødte chokeret ind på arbejde ved synet af de mange blomster på stedet, men alligevel er han langt fra overrasket over, at ulykken er sket, for som han beskriver; så kører folk helt sindssygt hernede.

Det var syvende højresvingsulykke bare i dette kalenderår.


 

(Hvis du læser med fra mobilen, klik her for at se tv-klip)