Ole Østerballe fortæller nu, at han blev afpresset af Mettes morder lang tid efter, at hun blev dræbt.
Ole Østerballe fortæller nu, at han blev afpresset af Mettes morder lang tid efter, at hun blev dræbt. Foto: Privatfoto/Bo Amstrup

Den drabsmistænkte tidligere samlever stjal Mette Bønnelykkes identitet og truede sig til over 40.000 kr. efter hendes død, fortæller ven

Den formodede drabssag fra Lolland, hvor liget af den forsvundne Mette Bønnelykke Herholdt er blevet fundet i et aflagt køleskab, har rystet danskerne.

Hvordan kan en mor forsvinde i to år, uden at nogen savner hende? Og hvorfor transporterer man et lig rundt i et køleskab i to år? Politiet mørkelagde med det samme sagen og lukkede dørene til grundlovsforhøret af den 44-årige tidligere samlever.

Men BT kan nu afsløre et centralt vidne, der ligger inde med viden, der kan kaste lys over motivet i den bizarre sag.

Efter Mettes død misbrugte den nu varetægtsfængslede samlever angiveligt både hendes identitet og bankoplysninger til at narre over 40.000 kroner ud af intetanende ven.

Det fortæller en af Mette Bønnelykke Herholdts få venner til BT.

- Jeg fik beskeder fra hende, hvor der stod, at hun gerne ville tilbage til Jylland, og at hun glædede sig til at komme og besøge mig igen. Men på det tidspunkt var hun allerede død, fortæller Ole Østerballe, der bor i Bjerringbro og kender Mette Bønnelykke Herholdt fra Grundfos, hvor hun arbejde som truckfører fra 2001 til slutningen af 2005

Ifølge politiet døde den 38-årige kvinde mellem den 15.-18. december 2010, men Ole Østerballe fortæller, at han modtog beskeder på både Facebook og Messenger fra hende langt ind i 2011. Beskeder, der altså angiveligt er skrevet af den tidligere samlever.

- Efter den 18. december blev der spurgt om, om jeg kunne hjælpe med nogle penge til julegaver til hendes datter. Og så fortsatte det. Der blev skrevet, at hun ville leje et hus i Viborg, men manglede penge. Jeg ville helst ikke låne så mange penge ud, men så blev der truet med, at hun ville bilde min kone ind, at vi havde en affære, fortæller Ole Østerballe, der til sidst gik med til lånet.

Han fornemmede, at veninden, som han har kendt i 13 år, var ude i noget rod, og han frygtede at blive 'opsøgt af typer fra det miljø', hvis han ikke indvilligede.

- Jeg turde simpelthen ikke andet. Jeg var i banken med en undskyldning om, at jeg skulle have penge til nye vinduer i mit hus, siger han.

Ole Østerballe overførte i alt lidt mere end 42.000 kroner til den konto, han troede tilhørte en ven i nød. Penge, som han hævede fra sin kapitalpension. Og penge, som man måske aldrig ser igen.

- Jeg føler mig så dum, men jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at Mette var død. Jeg ville gerne hjælpe hende væk fra Lolland. Det er næsten halvdelen af min kapitalpension, som er havnet i hans hænder, og politiet aner jo ikke, om den mand har nogen penge. Så måske får jeg dem aldrig tilbage, siger Ole Østerballe.

Den tidligere samlever blev onsdag varetægtsfængslet fire uger og sigtet for drab og usømmelig omgang med lig. Den 44-årige mand nægter sig skyldig i drab, men erkender, at han bortskaffede liget, da Mette Bønnelykke Herholdt i december 2010 ifølge hans forklaring led en naturlig død.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi meget fåmælt i sagen, som betragtes som en drabssag.

- Det er alt for tidligt at kommentere på sådanne detaljer. Der florerer utroligt mange rygter i den her sag, og i øvrigt vil vi ikke kommentere på efterforskningen, mens den pågår, siger Søren Ravn Nielsen, der dog bekræfter, at Ole Østerballe indgår i efterforskningen.

- Der var lukkede døre ved grundlovsforhøret, og derfor er vi nødt til at holde kortene helt tæt til kroppen, siger han.

KØB DAGENS BT OG LÆS MEGET MERE OM DE UHYGGELIGE DETALJER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.