I dag er den tidligere fængselsbetjent TT og tømreren RLE tiltalt for drabet på den 22-årige Anders Mark Hansen (billedet).
I dag er den tidligere fængselsbetjent TT og tømreren RLE tiltalt for drabet på den 22-årige Anders Mark Hansen (billedet). Foto: PRIVATFOTO
'Anders skulle puttes i et hul i jorden' skulle den drabstiltalte TT have udtalt før drabet på den 22-årige Anders Mark Hansen.

Den 34-årige TT drabstiltalte så tydeligt utilpas ud, da en tidligere ven tog plads i vidneskranken i retten i Roskilde og fortalte, hvad han vidste om TT's relation til den dræbte mekaniker, der blev fundet myrdet i Fællesskoven i marts sidste år. Udover TT er også den 28-årige RLE tiltalt for drabet, og ham kender vennen JRK også.

- Jeg synes, det er svært... Men han (TT, red.) siger blandt andet, at Anders skal have en røvfuld og puttes i et hul i jorden. Det var over min grænse, fortæller JRK.

Flere vidner skal lige nu hjælpe med at opklare, hvad relationen var mellem de to drabstiltalte i sagen fra Stevns, den 34-årige tidligere fængselsfunktionær TT og den 28-årige tømrer RLE. Begge er tiltalt for drabet på den 22-årige Anders Mark Hansen i Fællesskoven på Stevns, og begge nægter sig skyldige.

Efter vennen JRK skulle storesøsteren til den dræbte vidne, men det ønskede hun ikke, så længe de tiltalte var til stede. Derfor blev de begge bedt om at forlade lokalet, men her gjorde den 34-årige TT opmærksom på, at han heller ikke ønskede at opholde sig i samme rum som den medtiltalte RLE. Derfor måtte de hver især i enerum.

stevns


Søsteren til Anders Mark Hansen var, sammen med deres far, blandt de første ude i Fællesskoven 3. marts, hvor de fandt Anders, liggende bag sin bil, mishandlet og dræbt. Men hun havde intet bud på, hvem der kunne stå bag.

- Anders havde ingen fjender! siger søsteren.

Anders Mark Hansens far var inden hende i vidneskranken, og han fortalte med grødet stemme om dagen, hvor han fandt sin søn dræbt, ikke langt fra familiens hjem.

- Jo tættere på, jeg kommer, jo mere klar over er jeg, at det er Anders bil. Det sidste stykke begynder jeg og N (ven til Anders, red.) at småløbe. Vi har heldigvis hægtet pigerne (søsteren samt veninde, red.) af. N har et forspring. 'I skal ikke komme herned', siger han så, og jeg råber til pigerne, at de ikke skal komme herned. Så jeg ringer til politiet og siger, at vi selv har fundet ham, husker faderen.

Men han vidste, at hans søn var død, før ambulancen kom, fortæller han.

- Hele hovedet var jo knust på ham. Sådan så det ud, siger faderen.

I vidnestolen sad torsdag også Anders Mark Hansens bedste ven N. Han afkræftede, at hans afdøde ven var kriminel eller havde relationer til Bandidos, som hidtil anført.

stevns


Vennen vidste dog godt, at en fællesven, TÅ, havde relationer til Bandidos-relationer, men det betød ikke noget, mente han. Han vidste også, at Anders Mark Hansen havde været i kontakt med TT. Skrevet nogle sms'er til hans tjekkiske kæreste, men det var mest for sjov, og hun havde vist ikke svaret tilbage.

Og så havde TT også skullet skaffe Anders Mark Hansen en stødpistol, en såkaldt 'stungun', fortalte N.

- Det er bare for sjov, man har sådan en. Det er bare blær, forklarede vennen N i retten.

Retsmødet torsdag sluttede ud på eftermiddagen og fortsætter mandag.

Der ventes at falde dom i sagen 4. februar.
stevns

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.