To unge mænd står henslængt på et gadehjørne på Nørrebro i København.

Pludselig runder en mørkklædt og maskeret mand hjørnet og stiller sig få meter fra duoen. Han rækker højre arm strakt ud for kroppen.

I hånden har han en pistol, som han affyrer to gange. Den ene mand kaster sig bagover og stikker febrilsk i løb ned ad Sorgenfrigade på Nørrebro.

Den anden bliver stående, tilsyneladende paralyseret over, hvad der er sket, før han flygter. I hælene har han pistolmanden, der fortsat affyrer skud mod de to mænd.

Det viser en video, der i dag blev afspillet i Københavns Byret.

Episoden fandt sted 2. december 2021, og to af skuddene rammer den ene mand i ryggen. Det ender med at koste den 27-årige mand, som var en ledende figur i NNV, livet.

På anklagebænken sidder fem mænd, der alle er tiltalt for drabet på Sorgenfrigade.

De nægter sig alle skyldige i drab.

Skyderiet antændte en blodig bandekonflikt, der udspillede sig i løbet af december 2021 og januar 2022.

De to mænd, der blev skudt imod 2. december, havde kort tid før skyderiet været inde på cafeen Kaffehuset på Nørrebrogade.

Cafeen var i forvejen under politiovervågning, fordi ledende medlemmer af NNV-banden brugte cafeen som yndet opholdssted.

Derfor kunne specialanklager Andreas Emil Christensen i dag fremvise omfattende videomateriale af skudepisoden og pistolmandens rute til gerningsstedet.

Ifølge politiet var det en i dag 23-årig svensk mand, som trykkede på aftrækkeren.

Han sidder tiltalt sammen med fire danske mænd, der ifølge anklagemyndigheden alle spillede en rolle i planlægningen og koordineringen af drabet.

Det indebar blandt andet rekognosceringsture omkring Kaffehuset i dagene op til drabet.

Casablanca-netværket under den blodige bandekonflikt med NNV. Personerne på billedet er ifølge B.T.s oplysninger fra netværkets dansk-arabiske del.
Casablanca-netværket under den blodige bandekonflikt med NNV. Personerne på billedet er ifølge B.T.s oplysninger fra netværkets dansk-arabiske del.
Vis mere

Drabet var ifølge B.T.s oplysninger bestilt af Casablanca-netværket. En kriminel gruppering, der opererer i Danmark, men trækker tråde til Marokko.

Tidligere i sagen har en af de tiltalte forklaret, hvordan han via en krypteret tjeneste kommunikerede med en mand, der på tjenesten kaldte sig 'RW'.

'RW' uddelte ifølge politiet opgaver til flere af de tiltalte og skrev blandt andet til én af dem, at han skulle hente en 'svensk gæst'.

'RW' er ifølge B.T.'s oplysninger identisk med en mand, som går under navnet 'Grækeren', og han har en ledende rolle i Casbalanca-netværket.

Du kan høre mere om drabet på Sorgenfrigade og 'Grækeren' i B.T.s podcast 'På fersk gerning' her eller der, hvor du normalt lytter til podcast: