En video, hvori man kan se et sammenstød mellem en politibetjent og en borger, er lørdag blevet delt flittigt på sociale medier.

Nu vil Københavns Politi undersøge sagen nærmere.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter, hvor de også bekræfter, at det er en betjent fra deres politikreds, der optræder i videoen.

'Vi er nu ved at undersøge, hvad der er præcis er sket, herunder også hvad der er gået forud,' står der blandt andet i tweetet.

B.T. har været i kontakt med Københavns Politi, der ikke ønsker at sige meget andet, end det de allerede har skrevet på Twitter.

»Vi skal have fundet ud af, hvem de pågældende betjente er, og så skal vi høre, hvad deres forklaring er, fordi der kan sagtens være en fornuftig forklaring,« siger vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard.

Hvorvidt betjentene, der optræder i videoen, fortsat er på arbejde, mens episoden undersøges nærmere, ønsker vicepolitiinspektøren ikke at kommentere på.

Tip os. Ved du noget om episoden, så hører B.T. gerne fra dig. Send os et tip på 1929@bt.dk.

B.T. har forsøgt at kontakte personen, der har delt videoen på Facebook, men vedkommende er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Det er derfor ikke muligt at fastslå, hvad der er sket forud for episoden i lejligheden.

Vi har dog set videoen, som viser en samtale mellem en ung mand, der står i en gang i en lejlighed med en elektrisk tandbørste i hånden, og politibetjent, som står i indgangen til lejligheden.

Det første man hører i videoen, er den unge mand - som må formodes at være beboer i lejligheden - der siger: »Hvad er det for noget, det der?«.

»Gå væk,« lyder det fra betjenten.

De beboeren igen spørger: »Hvad er det for noget,« svarer betjenten: »Hvis denne her dør åbner igen, så slår jeg den med staven, som kommer herud, forstår du det?«

»Fordi hvad?« spørger beboeren, hvilket får betjenten til at tage et skridt hen mod den unge mand, inden beboeren siger: »Du må gerne svare mig.«

»I skal slappe af, og så skal i gå væk. I skal ikke komme ud til os,« siger betjenten, der tilsyneladende sammen med en kollega er igang med politiarbejde ude i opgangen.

»Jeg spørger dig direkte,« siger beboeren, hvortil betjenten svarer: »Farvel.«

»Kan du have det godt,« siger beboeren, hvorefter det i videoen ser ud til, at betjenten skubber ham i brystet.

Dette reagerer beboeren på, ved at sige: »Lad være med det der,« hvilket får betjenten til at tage fat i ham, slæbe ham ud i opgangen og lægge ham ned på maven.

Herefter forsøger betjentes kollega at lukke døren ind til lejligheden, hvor adskillige personer forvirret spørger: »Hvad sker der«, mens vedkommende bag kameraet skubber døren op og fortsætter med at filme.

»Bland jer udenom. Vi er i gang med politiforretning her,« lyder det fra betjentens kollega, inden døren lukkes i, og videoen stopper.

Videoen er i skrivende stund blevet set 246.000 gange og delt mere end 11 tusind gange.

Der er desuden mere end 9.000 kommentarer under videoen, hvor Facebook-brugerne flittigt diskuterer, hvem der er skyld i, at situationen eskalerede.

Det radikale folketingsmedlem Kristian Hegaard skriver på Twitter, at han har bedt ministeren regøre for episoden.

'Har bedt ministeren redegøre for episoden, der ligner en voldom magtudøvelse mod borger med tandbørste i privat bolig på vej i seng,' skriver han.