En video af en hårdhændet anholdelse i Horsens florerer på YouTube. På videoen bliver den unge mand Stefan Thatheswararajah flere gange kastet til jorden og får vredet håndleddene om af en betjent.

Stefan Thatheswararajahs venner optog hele forløbet, og videoen er siden fredag blevet delt via sociale medier sammen med den unge mands beskrivelse af forløbet.

I sin version fortæller Stefan Thatheswararajah, hvordan han fredeligt fejrer sin vens fødselsdag på strandpromenaden i Horsens, da to betjente tilsyneladende uden grund peger ham ud i mængden og anholder ham.

I første omgang følger Stefan Thatheswararajah stille og roligt med de to betjente, selvom han er tydeligt utilfreds med deres indblanding. Men 40 sekunder inde eskalerer situationen pludselig, da den ene betjent tvinger Stefan Thatheswararajah ned at ligge med beskeden 'Ned på maven med dig'. Derefter bliver han lagt i håndjern.

Efterfølgende bliver Stefan Thatheswararajah ført over til politibilen, hvor det endnu en gang kommer til sammenstød med den mandlige betjent. Flere kommentarer fra Stefan Thatheswararajah får til sidst betjenten til at slynge den unge mand ind i politibilen. Det udløser en kraftig reaktion fra Stefan Thatheswararajah, som derefter fører til at betjenten endnu en gang tvinger ham i jorden, med en besked om at slappe helt af.


Er du på mobilen - se videoen her

Sydøstjyllands Politi medgiver nu i en pressemeddelelse, at anholdelsen ser ud som om, den er voldsommere end nødvendigt, men understreger samtidig, at videoen kun viser én side af hændelsen. For at få klarhed over hele episoden har Sydøstjyllands Politi bedt Den uafhængige Politiklagemyndighed vurdere sagen og gennemgå politirapporten.

Hos den uafhængige politiklagemyndighed, forklarer direktør Kirsten Normann Andersen, at man af egen drift har startet en sag på baggrund af videoen på de sociale medier. 

- Vi besluttede allerede i går, at det her ville vi have undersøgt. Og her til morgen fik vi så en anmeldelse fra den unge mand, på videoen, som klager over politiets opførsel, siger hun. 

Direktøren forklarer, at man netop nu overvejer om video-materialet, den forurettedes forklaring samt skriftlige udtalelser fra betjentene er nok til at komme med en afgørelse i sagen.

- Hvis det er tilfældet kan vi komme med en afgørelse ret hurtigt, da det jo er et ret afgrænset hændelsesforløb. Men hvis vi vurderer, at det bliver nødvendigt med yderligere afhøringer af vidner for at danne os et overblik over, hvad der gik forud for episoden, så kan det godt tage lidt længere tid, siger hun. 

Sagen har indtil videre ikke fået konsekvenser for de involverede betjente, oplyser fungerende politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi Brian Olsen.

Er du på mobilen - se videoen her

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK HER