»Jeg håber, at det bliver en klar dom, fremfor noget miskmask, hvor begge parter føler, de har vundet en smule.« Sådan skrev Biker-Jens på sin hjemmeside forud for dommens dag i Københavns Byret mandag. Men dommen blev noget miskmask.

Efter 432 dages venten i og uden for retssalen faldt der mandag dom i Biker-Jens' sag mod ugebladet Se og Hør. Og dommen kan næppe kaldes en klar sejr for bikeren. Han måtte løsne sit tag i chefredaktør Qvortrups ben uden at efterlade de store bidemærker.

Dommeren mente nemlig ikke, at Se og Hør havde krænket Bikerens privatliv, da bladet skrev om hans påståede seksuelle samvær med holdkammeraten Tina Steele under Robinson Ekspeditionen i 2002. Derimod mente dommeren, at ugebladet havde handlet retsstridigt, da det undlod at få historien bekræftet af Bikeren selv. Og derfor kunne BikerJens forlade retssalen med en symbolsk tortgodtgørelse på 10.000 kr. Bikeren blev altså trøstet af dommeren, men han fik ikke ret.

»Dommen signalerer, at personer, der siger ja til at medvirke i en TV-udsendelse som Robinson, også i høj grad har sagt ja til at udstille deres privatliv og følelser. Dermed siger dommen også, at medvirkende i reality-show nyder mindre beskyttelse af privatlivets fred end andre mennesker,« vurderer ekspert i pressejura, Oluf Jørgensen.

90.000 kr. fattigere
Bikeren, der havde håbet på bøde eller fængselsstraf til Se og Hørs chefredaktør, Henrik Qvortrup, og Se og Hør-journalisten Sascha Frank, måtte altså forlade retssalen uden den glæde og 90.000 kr. »fattigere« end erstatningskravet, der lød på 100.000 kr.

Alligevel kaldte Biker-Jens dommen for en sejr. Det samme gjorde Se og Hørs chefredaktør. Realiteten er, at begge parter »vandt en smule«, præcis som Bikeren havde frygtet.

»Så vandt vi sgu!« udbrød Bikeren smilende til sin kone Karen Kastholm og til Robinson-kollegaen Jørgen Kløcker, der begge var mødt op i retten.

»Nu slipper han for straf denne gang, men der er ingen tvivl om, at vi fik medhold,« slog Biker-Jens fast uden for retssalen, hvor han også benyttede sig af lejligheden til at opfordre Se og Hørs chefredaktør til at få sig et par nosser.

Henrik Qvortrup dukkede ikke op til domsafsigelsen, men var rigtig glad.

»Jeg er kisteglad for dommen. Vi er blevet frifundet for straf og idømt en mindre erstatning for en procedurefejl ved ikke at ringe Jens op, mens han var soldat i Kirgisistan. Hvis det er en sejr til Jens Romundstad, så er Månen en grøn ost,« siger Henrik Qvortrup.

lif@bt.dk