Lyt til artiklen

'Du skal køre din vej... her sker ting og sager i øjeblikket, og du må ikke være her. Det er for din egen skyld'. Sådan lød ordren til Venstre-formand Bodil Sø, da hun ville hente sin søn i det Black-Cobra-kontrollerede område i Ellemarken i Køge.

Tirsdag ville Venstres partiformand i Køge, Bodil Sø, hente sin søn hos en kammerat på Gymnasievej i Køge, da hun blev mødt af maskerede mænd fra Black Cobra, der bad hende om at forsvinde fra stedet. Det fortæller hun til Dagbladet Køge.

- I situationen anede jeg ikke, om der to sekunder senere ville flyve kugler rundt om ørerne på mig, men på den anden side så kunne jeg heller ikke efterlade min søn midt i det hele, siger Bodil Sø til avisen.

Da hun opdagede gruppen af maskerede mænd, låste hun dørene i bilen og parkerede, så hun var klar til at køre, i det øjeblik hendes søn var ude i bilen. Men pludselig kom et Black Cobra-medlem hen og bankede på bilruden.

- Tankerne var mange, mens jeg overvejede, hvad jeg skulle gøre. Han sagde til mig, at jeg ikke kunne komme kørende på den måde med langt lys på, men det havde jeg ikke. 'Du skal køre din vej... her sker ting og sager i øjeblikket, og du må ikke være her. Det er for din egen skyld', sagde han, og jeg blev meget bange, siger Bodil Sø til Dagbladet Køge.

Hun fik lov til at blive og vente på sønnen, hvis de lovede at forsvinde hurtigt fra området. Venstre-politikeren kontaktede senere politiet og meldte episoden, og lige nu efterforsker Midt- og Vestsjællands Politi sagen.

På dagen kørte en patrulje ud til Ellemarken, hvor betjente mødte fire unge i en kælder, som forsat er i kikkerten for trussel-sagen. Tre af de fire unge blev sigtet for 'ulovligt ophold' i kælderen - den fjerde boede på stedet - men det kunne ikke bevises, at det var en af dem, der havde truet Bodil Sø.

Venstre-politikeren er harm over de 'Voldsmose-lignende tilstande' og overvejer lige nu, om hun skal forbyde sin søn at komme i området.

Mandag havde kommunens borgmester Marie Stærke bedt politiet om at orientere kommunens økonomiudvalg om netop bandeurolighederne i den uroplagede bydel i Køge. Torsdag ønskede borgmester Marie Stærke dog ikke at kommentere sagen yderligere, men henviste til det, hun tidligere havde sagt til Dagbladet Køge:

- Jeg er rystet over det her. Det er dybt beskæmmende, og jeg har svært ved at acceptere det, men det er en politiopgave at løse problemet, lød det fra Marie Stærke onsdag.

Chefpolitiinspektør Sten Skovgaard Larsen fra Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter, der er modtaget en anmeldelse om sagen.

- En maskeret mand, der kommer hen og banker på, kan jo blive en vanskelig sag for os at løfte. Vi tror de unge, vi mødte på stedet, har noget med sagen at gøre. Vi efterforsker sagen og giver ikke op så let, forsikrer chefpolitiinspektøren.

Han lægger ikke skjul på, at det det belastede område Ellemarken styres af Black Cobra, og at det kontrolleres mod udefrakommende pga. striden med rockergruppen Bandidos.

- Ellemarken bliver af Black Cobra betragtet som deres, og derfor har de indført deres egen visitationszone. Det er selvfølgelig fuldstændig upassende, og vi er massivt til stede for at sikre os, at alle borgere kan færdes på almindelig vis. Vi har desuden gjort kommunen opmærksom på problemet, siger Sten Skovgaard Larsen til bt.dk.

Af samme grund valgte Midt- og Vestsjællands Politi at forlænge visitationszonen yderligere 14 dage frem til 28. februar.