Vennerne fra fodboldholdet Singapore Vikings kalder ham for en guttermand med en stærk vilje til at vinde. Andre beskriver ham som en typisk oliefyr med hang til luksus og åbne sportsvogne.

Fælles for dem alle er, at ingen havde den mindste anelse om noget svindelnummer. Torsdag kom det frem, at den 41-årige Lars Møller, med bopæl i Singapore, tilsyneladende spiller hovedrollen i en sag om svindel for 750 mio. kr., der har tvunget den børsnoterede danske oliekæmpe OW Bunker i knæ.

Selskabets bestyrelsesformand Niels Henrik Jensen bekræfter, at den svindelsmistænkte dansker er 41-årige Lars Møller, der er direktør for datterselskabet Dynamic Oil Trading. Bestyrelsesformanden fortæller, at Lars Møller ankom til hovedkontoret i Nørresundby onsdag formiddag. Her bad han om at tale med sin daglige chef, administrerende direktør Jim Pedersen. Ifølge shippingwatch.dk var det en grædende Lars Møller, der tilstod over Jim Pedersen.

- Han fortalte ham, at han havde været involveret i den her svindelaffære, siger Niels Henrik Jensen, der dog ikke selv var til stede under mødet.

Ifølge DR Nyheders oplysninger afviser Lars Møller og andre ledende medarbejdere fra datterselskabet i Singapore at have begået bedrageri mod virksomheden.

Virksomheden undersøger netop nu hele sagen. Der er ingen der ved, om den påståede svindel har  været for selskabets eller egen vindings skyld. En person tæt på begivenhederne gætter på, at det formentlig er handel med oliepapirer, der er gået galt.

- Han må have været ude i en spiral, hvor han blev ved med at synke ned. Han kan have købt en masse papirer, så er markedet stukket af fra ham, og han er blevet ved med at købe, mens han håber, at markedet vender, siger kilden, der ønsker at være anonym.

Vedkommende karakteriserer den 41-årige Lars Møller som ‘dygtig’ og med ‘hovedet godt skruet på’.

- Hvis han seriøst har lavet svindel, så kandiderer det til psykopatiske træk, for man kan ikke være så kold. Jeg har intet kunne mærke på ham. Han var præcis, som han plejede, lyder det fra kilden, der sammenligner det med Stein Bagger-sagen, hvor ingen havde mistanke til IT Factory-direktøren.

Ifølge shippingwatch.dk, er det udbredt i bunkerselskaber, at ansatte typisk aflønnes i forhold til den økonomiske udvikling i selskabet eller den konkrete afdeling.

I Dynamic Oil Tradings hovedkvarter i Singapore fulgte de ansatte torsdag ængstelige med i mediernes dækning af sagen, mens den svindelmistænkte direktørs kontorstol forblev tom.

De ansatte på kontoret i Singapore var chokerede over chefens svindelnummer, som en eller flere lokalt ansatte angiveligt også deltog i.

- Jeg kan ikke tro, det sker. At han praktisk talt kan finde på at ødelægge folks liv. Det var ikke mit indtryk af ham, siger en ansat fra Dynamic Oil Trading.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Lars Møller.

LÆS MERE I BT FREDAG OM DEN SVINDEL-MISTÆNKTE LARS MØLLER