Uvisheden i sagen om den forsvundne svenske journalist tærer til Peter Madsens pårørende, fortæller hans nære ven Christoffer Meyer og opfordrer til, at man holder sig til fakta i sagen

Efter Peter Madsen fredag blev anholdt, har hans nærmeste venner og familie ikke haft muligheden for at tale med ham, og uvisheden er ikke nem for de mennesker, der er tæt på Peter Madsen, fortæller hans nære ven og talsmand, Christoffer Meyer.

»Vi har ikke kommunikation med Peter, og vi ved derfor ingenting. Vi forsøger, så godt vi kan at afvente og forholde os til de fakta i sagen, vi kender,« siger han og opfordrer til, at personer, som udtaler sig i sagen, gør det samme.

Nautilus har ikke lanterner

»Jeg kunne læse en artikel, hvor en person udtalte, at det var mærkeligt, at der ikke var lys på ubåden, men det er der overhovedet ikke noget mærkeligt i. Der har nemlig aldrig været lanterner på Nautilus, og jeg synes, at folk skal holde op med at udtale sig om noget, de ikke har forstand på,« siger Christoffer Meyer og understreger, at der ikke er nogen af dem, som kender Peter Madsen godt, der tror på, at han har noget at gøre med den svenske journalists forsvinden.

»På en eller anden måde er vi alle sammen i en situation lige nu, hvor vi holder vejret, mens vi venter på nyt i sagen,« siger han.

Noget kan være gået galt på Nautilus

Christoffer Meyer har været med til at bygge ubåden Nautilus og har været ude og sejle med den mange gange. Han fortæller, at Peter Madsen har været i gang med at renovere ubåden gennem halvandet år, men at den havde været på adskillige ture, siden den blev søsat i april.

»Men det er ikke ensbetydende med, at der ikke kan være gået noget galt med ubåden undervejs, som Peter har forsøgt at reparere. Jeg har tidligere været ude at sejle med Peter på Nautilus, hvor der er opstået problemer«, siger Christoffer Meyer.

Peter Madsen har selv forklaret til TV2, at der opstod en fejl på ubådens ballasttank, og at ubåden sank, da han forsøgte at reparere den.

Men mandag eftermiddag udtalte leder af politiets efterforskning, drabschef Jens Møller, at:

»Det virker som om, det er en bevidst handling, at ubåden er sunket.«

Politiet oplyste i en pressemeddelelse tirsdag, at de fortsætter eftersøgningen af den svenske journalist Kim Wall.