En ven til Peter Madsen er chokeret over nye oplysninger i sagen, men holder fast i troen på, at Peter Madsen ikke kan slå et andet menneske ihjel.

Københavns Politi løftede mandag formiddag sløret for endnu en detalje i ubådssagen. En bekræftelse på, at den forsvundne journalist Kim Wall er død – ifølge Peter Madsen i forbindelse med en ulykke om bord på ubåden.

Den forklaring er imidlertid en anden end opfinderens oprindelige udmelding, som lød på, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen omkring kl. 22:30 den pågældende aften.

Jens Falkenberg har bygget ubåde sammen med Peter Madsen og har sågar siddet fast i en ubåd sammen med Peter Madsen under vandet. Han kender ham derfor godt - både professionelt og privat og beskriver ham som en »farverig« personlighed med temperament.

Men at Peter Madsen skulle have slået et andet menneske ihjel, er for Jens Falkenberg nærmest utænkeligt:

»I mine øjne er Peter ikke en morder. Jeg kan ikke forestille mig, at Peter skulle have slået hende ihjel med fortsæt, men jeg kan godt forestille mig, at der kunne være sket en ulykke. Ubåden er et kejtet sted, og man bevæger sig mærkeligt. Hun kan måske være faldet og have brækket nakken - jeg ved det ikke, men ulykker sker.«

Jens Falkenberg lærte Peter Madsen at kende på Vallensbæk Havn tilbage i 2003. Jens Falkenberg var medlem af en lokal dykkerklub, og Peter Madsen var i færd med at bygge en ubåd, men manglede ilttanke. Dem kunne Jens Falkenberg levere, og kort efter gik han i gang med at bygge en ubåd sammen med Madsen.

Peter Madsen har bygget tre ubåde. Den første hed »Freja« og var en mindre ubåd.

Efter første forsøg foreslog Jens Falkenberg, at de kunne bygge en, der var større. Den blev døbt »Kraka« og står nu på Teknisk Museum i Helsingør, fortæller Jens Falkenberg.

Den tredje ubåd, »UC3 Nautilus«, er den, som skulle vise sig at blive landskendt - den som Peter Madsen var meldt savnet om bord på, og om bord på hvilken Kim Wall formentlig mistede livet.

»Godt nok er Peter en farverig personlighed, men han er på ingen måde ond, og jeg tror heller ikke, der er noget voldeligt i ham,« siger Jens Falkenberg.

Er det risikofyldt at befinde sig på sådan en ubåd?

»Hvis man tager det stille og roligt, så er det ikke, men man kan knalde hovedet ind i ting. Nu ved jeg godt, at Kim Wall kun var 160 centimeter høj, så hun var jo bygget til den ubåd. Men jeg er rystet over denne melding. Jeg tror faktisk, at det er rigtigt, at der må være sket en ulykke,« siger Jens Falkenberg.

Hvad tænker du om, at han angiveligt har »begravet« hende til søs?

»Jeg ved det ikke, men jeg tænker, at han måske har været meget rystet, hvis Kim Wall er kommet af dage om bord på ubåden. Det virker åbenlyst forkert, når man tænker rationelt, men jeg kunne forestille mig, at Peter ikke tænkte rationelt på det tidspunkt. Og det er selvfølgelig helt klart forkert at gøre,« siger Jens Falkenberg.

Så der er altså ikke noget i den handling, der får dig til at tvivle på, at det var tale om en ulykke?

»Det bliver et nej.«

Andre læser også