Det var angiveligt en barsk kamp om retten til at se sin søn, der fredag fik en 40-årig far til at sætte ild til sin lejlighed og tage livet af sin syv måneder gamle søn for derefter begå selvmord.

Klik her og se mere tv på localeyes.dk

Det fortæller en af faderens kammerater, der lørdag var taget hen til gerningsstedet for at mindes sin ven og hans lille dreng.

»Sidst jeg så ham var sidste fredag. Han havde netop fået afslag på at se sin søn, og det var han rigtig frustreret over,« fortæller kammeraten, der ikke ønsker at stå frem med navn.

Døren ind til lejligheden er forseglet af politiet, fordi den skal fremstå uberørt, når teknikerne skal lave de sidste undersøgelser for at klarlægge, hvad der præcist er sket.

Lejligheden ligger i en gul bygning centralt i Holbæk. Foran indgangspartiet blafrer politiets røde og hvide minestrimmel let i vinden, og på fliserne er der lagt en enkelt rød rose. Kammeraten sætter sig ned på hug, lægger en buket blomster og tænder et lys for de to mennesker, der fredag mistede livet inde i lejligheden.

»Han var et glad menneske, som havde nogle psykiske problemer, som han kæmpede med. Men han var ikke noget monster,« fortæller han om sin kammerat.

Stedet i Holbæk, hvor en 40-årig far fredag d. 5. december satte ild til sit hus og dræbte sig selv og sin søn. En ven til den 40-årige far, har lagt blomster foran huset lørdag d. 6. december 2014. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2014) Vis mere

Af naboer beskrives den 40-årige far som en helt almindelig mand. Ifølge BT's oplysninger havde han og barnets mor ikke været sammen så længe, da hun blev gravid, og de gik fra hinanden, før sønnen blev født.

Fredag eftermiddag, mens redningsmandskabet arbejdede i lejligheden, kom moderen til den lille dreng hen til gerningsstedet. Vidner fortæller til BT, at hun var blevet bekymret for sin lille dreng, som faderen ikke havde afleveret til rette tid. Da hun nåede frem til lejligheden, blev hendes bange anelser bekræftet, og hun blev kort efter kørt dybt chokeret der fra.

Der kan gå lang tid, før politiet er færdige med undersøgelserne i lejligheden, så sagen kan lukkes. Af hensyn til de pårørende ønsker politiet ikke at gå i detaljer om branden, ligesom de heller ikke vil oplyse, hvad motivet til familietragedien er

»Familien er hårdt ramt og meget påvirket af det her,« siger vagtchef Rene Søe Pedersen til bt.dk.