40-årige Mette Bønnelykke Herholdt blev sidst set i december 2010. To år senere blev hendes lig fundet i et køleskab hos hendes ekskæreste.
40-årige Mette Bønnelykke Herholdt blev sidst set i december 2010. To år senere blev hendes lig fundet i et køleskab hos hendes ekskæreste. Foto: Politiet

Blev fundet død i køleskab

Den angiveligt dræbte Mette Bønnelykke Herholdt levede i et voldeligt forhold med den nu varetægtsfængslede 44-årige kæreste, fortæller en ven.

Hvordan forsvinder et menneske i to år, uden at nogen savner det? Og hvordan kan man gemme et lig i et køleskab og transportere det fra adresse til adresse, uden at nogen opdager det?

Mens rækken af spørgsmål i den makabre sag fra Lolland, hvor liget af den formodede Mette Bønnelykke Herholdt tirsdag blev fundet i et aflagt køleskab, er uendelig, synes rækken af venner og bekendte til den 40-årige kvinde iøjnefaldende kort.

Mette Bønnelykke Herholdt blev efterlyst før jul, hvor det viste sig, at ingen havde set hende i to år. En del af forklaringen viste sig at være, at hun havde en meget snæver omgangskreds, og at hun ingen kontakt havde til sin familie.

En af de få venner fortæller nu til BT, at Mette Bønnelykke Herholdt levede et ikke altid lige et liv sammen med den kæreste, der var en af de eneste, hun omgikkes.

- Han (samleveren, red.) var jaloux af helvede til. Han var en dum skid, og han kunne ikke tåle, at Mette gjorde noget som helst. Han var ekstremt kontrollerende, og han skulle vide alt, hvad hun lavede, fortæller EJ, der skrev en del mails med Mette Bønnelykke Herholdt fra sommeren 2010 til hendes forsvinden i december.

I mailene betroede den 40-årige kvinde sig til EJ.

- Det var tydeligt, at hun havde nogle problemer. Og pludselig stoppede hun med at svare. Jeg tænkte, at hun nok ikke havde det så godt. Han (samleveren, red.) gav hende i hvert fald et par på hovedet en gang imellem. Hun fortalte mig, at hun fik en del tæsk, siger EJ.

Liget blev fundet tirsdag i et aflagt køleskab på en ejendom i Dannemare på Lolland. Den 44-årige tidligere samlever til Mette Bønnelykke Herholdt er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for drab og usømmelig omgang med lig.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.