Politi og teknikere ved restaurant Vejlegården fredag morgen den 21. december.
Politi og teknikere ved restaurant Vejlegården fredag morgen den 21. december. Foto: Claus Fisker

Restaurant Vejlegården holder lukket i en måned efter den brand, der sendte indehaveren Amin Skov på hospitalet.

Formanden for Vejlegårdens Støtteforening, Frank Schwaner, oplyser, at restaurant Vejlegården holder lukket i en måned efter en brand på stedet natten til fredag.

- Det har længe været planlagt, at restauranten skulle holde lukket de første tre uger af januar. Nu er det så blevet besluttet at lukke allerede nu. Politiets teknikere går alligevel rundt derude, siger Frank Schwaner til TV 2.

Han understreger til mediet, at Vejlegårdens personale har ringet rundt til alle de selskaber, der har reserveret plads på restauranten i juledagene, og lavet aftalerne om.

Sydøstjyllands Politi arbejder fortsat på at finde årsagen til den brand, der hærgede den landskendte, blokaderamte restaurant.

- Vi har efterforsket intensivt hele dagen, og der er foretaget en lang række tekniske undersøgelser. Andre kommentarer har vi ikke, sagde vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Lars Grønlund, til Berlingske Nyhedsbureau fredag aften.

Politiet ville heller ikke kommentere på forlydender om, at restaurantens indehaver, Amin Skov, skulle være blevet overfaldet forud for branden.

Amin Skov blev natten til fredag fundet af en politipatrulje på den brændende restaurant og derefter indlagt for røgforgiftning.

Det forlød fredag, at Amin Skov var i en kritisk tilstand, men formanden for Vejlegårdens Støtteforening, Frank Schwaner, oplyste senere på dagen, at Amin Skov er træt, bleg og forslået, men at han ikke har forbrændinger.

Frank Schwaner forklarede samme dag, at Amin Skov i en kort samtale har sagt, at han var på Vejlegården natten til fredag for at ordne nogle regnskaber.

Pludselig udbrød der brand, og Amin Skov sprang ud ad et vindue. Ifølge Frank Schwaner var der én til to meter ned til jorden, og det var ved faldet, at Amin Skov blev slået bevidstløs.

Vejlegården blev landskendt, da Amin Skov opsagde overenskomsten med 3F og i stedet indgik overenskomst med Kristelig Fagforening. Det fik 3F til at indlede en blokade mod restauranten, og i løbet af sommeren blev Vejlegården en veritabel kampplads mellem fagbevægelsen og tilhængere af frit fagforeningsvalg.

Arbejdsretten afgjorde i november, at konflikten mod Vejlegården er lovlig. Restauranten bliver fortsat blokeret af 3F.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.