En varevogn kørte torsdag morgen ind i en fartkontrol på Vestmotorvejen. Heldigvis slap både føreren og betjenten med livet i behold. (Arkivfoto)
En varevogn kørte torsdag morgen ind i en fartkontrol på Vestmotorvejen. Heldigvis slap både føreren og betjenten med livet i behold. (Arkivfoto)
Et voldsomt trafikuheld uden for Slagelse kunne være endt helt galt, da en varevogn sandsynligvis med alt for høj fart knaldede ind i en fartkontrol.

En politibetjent slap med skrækken og et bøjet ribben, da en varevogn torsdag morgen torpederede den ATK-vogn, hvor han sad og lavede fartovervågning på Vestmotorvejen to kilometer vest for Slagelse.

Af endnu ukendte årsager mistede føreren af varevognen kontrollen med sit køretøj og kørte ind i nogle skilte og derefter direkte ind i bilen, som blev skubbet 30 meter frem.

- Det er et sted, hvor der har været vejarbejde i rigtig lang tid. Af samme grund er vi ofte på stedet, og hver gang vi laver kontrol i området, snupper vi omkring 700 til 1000 billister, der kører alt for stærkt.

Det fortæller vagtchef ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Søren Østervig, til bt.dk.

Han tør endnu ikke sige, om det var fart eller andet, der var årsag til ulykken.

- Det er en strækning, hvor man kun må køre 80 km/t. Fartkontrollen virkede lige indtil det tidspunkt, hvor den blev påkørt, så hvis det var for høj fart, så har vi i hvert fald et billede af ham, siger Søren Østervig og tilføjer:

- Det her viser, at det ikke er uden grund, at arbejderne klager over, at folk kører for stærkt, og det viser, at der er god grund til, at vi er der.

Både bilisten og betjenten slap uden større fysiske skrammer. Ulykken påvirkede heller ikke morgentrafikken væsentligt, da oprydningsarbejdet primært foregik i nødsporet.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.