Videoer fra nytårsaften 2018-2019 viser ukendte personer, som bevæbnet med fyrværkeri-batterier og romerlys, beskyder både politi og en bus på åben gade.

Var du til stede på aftenen, eller ved du noget om hændelsen? Så må du meget gerne kontakte B.T. på matu@bt.dk.

En person affyrer på kort afstand et batteri mod en politibil, som bliver indhyllet i røg og farveeksplosioner. Hændelsen fandt angiveligt sted på Holmbladsgade på Amager. En person blev efterfølgende anholdt.

I en anden video ses to personer ved Høje Gladsaxe rette håndholdt romerlys mod en kørende bus, der straks bliver tvunget til at standse af fyrværkerieksplosioner på forruden. Begge videoer er lagt op på det sociale medie Snapchat af kontoen DK GHETTO.

Københavns Politi bekræfter hændelsen på Holmbladsgade og fortæller også, at der nytårsnat klokken 02.00 blev skudt med fyrværkeri efter en patruljebil på Nørrebro.

»Vi ser som altid med stor alvor på den slags episoder og kort efter hændelsen på Holmbladsgade blev en person anholdt og sigtet. Heldigvis har det ikke været kendetegnene for vores oplevelse af nytårsnatten, hvor vi har mødt mange glade københavnere,« siger pressetalsmand Riad Tolba fra Københavns Politi.

Flere angreb mod politiet over hele landet

Nytårsaften skød fyrværkeriet til vejrs landet over, men enkelte steder var krudtet rettet mod beboelsesbygninger, busser og ikke mindst politiet.

Landet over er politikredse blevet beskudt med fyrværkeri nytårsaften og -nat. Hos Østjyllands Politi havde de ifølge TV2 Østjylland omkring fem episoder i Brabrand og boligkvarteret Rosenhøj.

Der var ingen politifolk, som kom til skade under beskydningerne.

I Slagelse blev en politibil ifølge TV ØST også beskudt med fyrværkeri fra bomberør.

En person blev efterfølgende anholdt.

I dagene op til jul var det Fyns Politi, som blev skudt efter med fyrværkeri af en gruppe hætteklædte drenge.

Fyrværkeri må kun anvendes mellem 27. december og 1. januar. Det må købes mellem 15. og 31. december.

Videoen her i artiklen har været bragt på Snapchat-profilen Ghetto Snap.