En kvinde med en barnevogn måtte springe for livet, da en flugtbilist gik amok
En kvinde med en barnevogn måtte springe for livet, da en flugtbilist gik amok Foto: Kristoffer Juel Poulsen.

Et vanvittigt drama udspillede sig på ved Vordingborg på Sydsjælland torsdag. En vanvidsbilist stak af fra politiet og var ved at påkøre flere fodgængere, en bilist samt en kvinde med barnevogn. Politiet efterlyser nu en 24-årig mand fra København samt vidner.

Det begyndte ellers fredeligt, da en mandlig bilist fra København blev standset af politiet på Vordingborgvej i Stensved på Sydsjælland torsdag eftermiddag klokken 16.05.

Politiet mistænkte den 24-årige mand for at være narkopåvirket, og han blev sat ind i patruljebilen, mens betjenten tog en test. Af testen fremgik det, at den unge mand var narkopåvirket, men det kunne han tilsyneladende ikke tåle at høre. For da betjenten fortalte den 24-årige, at testen var positiv, så sprang han ud af patruljebilen, hvorefter han løb over i sin egen bil og forvandlede sig til flugtbilist.

Den 24-årige ræsede af sted med så høj fart, at flere fodgængere måtte springe for livet. Derefter kørte han op på cykelstien ved Skovhusevej, hvor han var ved at kollidere med en modkørende bil.

Men dermed sluttede vanvidsbilistens flugt fra ordensmagten ikke. Bilisten kørte videre, og på Irisvej skred bilen over mod fortovet, så en kvinde med en barnevogn måtte springe for livet for ikke at blive ramt.

Men heller ikke det stoppede bilisten, der havde politiet i hælende. Han fortsatte ad Skovhusvej og videre ved Møllebakken ad Tolstrupvej og drejede til højre ad Mølletoften, hvor han pludseligt holdt stille.

Ifølge Sydsjælland og Lollands-Falsters politi skiftede den 24-årige derefter taktik, for pludselig begyndte han at bakke vildt mod politibilen, der måtte undvige for ikke at blive ramt.

Flugten fortsatte derefter ad flere vej, indtil bilisten på Lekkendevej påkørte en knallertfører. Derefter forlod den 24-årige mand bilen og stak af til fods.

Det kunne politibetjenten ikke hamle op med. Han måtte nemlig lige undersøge knallertføreren, før han kunne løbe efter den 24-årige til fods. Men det lykkedes ikke at finde ham.

I stedet lykkedes det betjenten at standse en kvinde, der sad i den 24-åriges bil. Hun forsøgte nemlig at starte flugtbilen og køre væk, men den kvikke betjent sprang ind i bilen og hev tændingsnøglen ud, hvorefter kvinden vil blev anholdt og sigtet for overtrædelse af Færdselsloven.

Politiet vil meget gerne have fat i den 24-årige mand, og politiet opfordrer ham derfor til at melde sig selv. Politiet efterlyser også vidner, der så vanvidskørslen. Især vil politiet gerne i kontakt med de personer, der næsten blev påkørt af bilisten.

Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi kan kontaktes på telefon 114.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.