Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tidligt fredag eftermiddag drak en 67-årig mand to flasker hvidvin.

Da de var tomme, satte han sig bag rattet i sin bil for, ifølge manden selv, at køre en tur.

En beslutning, der fik voldsomme konsekvenser.

Spritbilisten kolliderede nemlig efter længere tids slingren på vejen med en motorcyklist. Det fortæller Kim Christensen, anklager ved Nordjyllands Politi, til B.T.

»Omkring klokken 13.35 rammer bilisten en modkørende mand på motorcykel. Motorcyklisten kommer rimelig slemt til skade og bliver hastet til Aalborg Universitetshospital,« siger Kim Christensen og fortsætter:

»Har får han amputeret nederste del af venstre underben, mister sin milt og har blandt andet brækket flere ribben og kravebenet i sammenstødet.«

Motorcyklisten ligger stadig på hospitalet og har derfor ikke afgivet forklaring endnu.

Politiet har dog forud for grundlovshøringen lørdag, hvor spritbilisten blev varetægtsfængslet frem til 24. maj, talt med flere andre vidner.

Blandt andet anmelderen, som kørte i bilen bag manden og forsøgte at få ham til at stoppe, inden det gik galt.

»Anmelderen ringer til politiet fra sin bil, fordi han kan se, at manden slingrer meget og kører over i modsatte vognbane. Han dytter og blinker også med lygterne for at få mandens opmærksomhed,« siger Kim Christensen.

Ifølge spritbilisten, som ud over at være sigtet for spirituskørsel også er sigtet for betydelig legemsbeskadigelse, for at flygte fra ulykken og at have forvoldt nærliggende fare for andres liv og førlighed, forklarede i retten i Aalborg, at anmelderens opførsel var grunden til, at han kørte så dårligt.

»Han erkendte, at han havde drukket, men han erkendte ikke de andre forhold, og det forklarede han med, at han blev distraheret af blink og dyt fra bilisten bag ham,« siger Kim Christensen.

Hændelsesforløbet skal undersøges yderligere, men en prøve taget af politiet umiddelbart efter ulykken viste, at manden havde en promille på 2,6.

En biokemisk analyse viste senere en promille på 3,5.

Den sigtede har ikke tidligere domme bag sig, men kan ifølge anklager Kim Christensen se frem til en fængselsstraf.

»Varetægtsfængslingen er begrundet med vanvidsbilisme, som jo er en bestemmelse, der trådte i kraft for et år siden, og med at vi mener, den sigtede vil få en straf på mere end et års fængsel,« siger han.

Den sigtede accepterede varetægtsfængslingen.

Andre læser også