Politibetjent kørte spritstiv ind et hegn foran politistationen og blev anholdt af sine kolleger. Nu risikerer han at miste jobbet.

En våd julefrokost på politistationen endte med, at en 42-årig politibetjent fra Københavns Politi blev anholdt for spirituskørsel.
Julefrokosten fandt sted 7. december sidste år, og der blev ikke sparet på de våde varer.

Klokken halvt tre om natten valgte en af deltagerne - en betjent fra en anden politistation - at sætte sig ind bag rattet i sin private personbil, selvom han var stivere end politiet tillader.

Hans promille var på 2,4, hvilket er langt over den tilladte promille på 0,5. Han nåede da heller ikke at køre mange meter i sin Fiat Punto, før det gik galt.

På parkeringspladsen foran politistationen bragede han ind i et lavt træhegn. Kort tid efter blev han anholdt af mere ædru kolleger, som ikke havde deltaget i julefrokosten.

Ifølge BTs oplysninger, var betjenten kravlet ud af bilen og var faldet i søvn, da han blev anholdt.

Betjenten er nu tiltalt for færdelselslovens paragraf 117 om spirituskørsel og paragraf 3 om ikke at udvise ’tilstrækkelig agtpågivenhed, så der ikke opstod fare eller forvoldes skade’. Anklagemyndigheden kræver, at han ubetinget bliver frakendt retten til at køre motordrevent køretøj.

Betjenten skal ikke forvente særbehandling fordi, han er betjent.

- Sagen bliver behandlet som en hvilken som helst anden sag om spirituskørsel, siger anklageren i sagen.

Fire politifolk er indkaldt som vidner i sagen.

Indtil sagen er afgjort i retten er betjenten suspenderet. Hvis han bliver kendt skyldig mister han formentlig sit job.

Ifølge reglerne mister en betjent jobbet, hvis han bliver taget for at køre med en promille over 1,2.

Den 42-årige betjent har ifølge BTs oplysninger været i politiet i mere end 15 år og har blandt andet arbejdet med bekæmpelse af bander og organiseret kriminalitet.