Politiet driver en større flok demonstrationer ud af det indre København - blandt dem er flere uskyldige, der blev fanget i kaos.

Det fortæller BTs reporter på stedet, der på tætteste hold blev vidne til politiets knibtangsmanøvre, hvor adskillige uskyldige lørdagshandlende røg med i købet.

- Vi var lige ankommet til området ved Gammel Strand og Christiansborg Slotsplads bagved Thorvaldsens Museum, da der pludselig var politi på alle sider. I løbet af ingen tid havde de omringet en stor flok mennesker. Jeg slap kun ud, fordi jeg viste mit pressekort, fortæller BTs udsendte.

Han fortæller, at der blandt flokken var både små børn og mennesker, der mest af alt lignede helt almindelige lørdagshandlende.

- Der var blandt en pige på 10 år. Hendes far kom og overtalte politiet til at lukke hende ud af slusen, hvor man blev registreret. Men her er stadig masser af folk, der ser ud til ikke at have noget med demonstrationen at gøre. Blandt andet folk med cykler, der bare ser ud til at have været det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, lyder det.

Den store gruppe, der anslået er på et par hundrede mennesker, bliver nu ledt ud af indre by og har kurs mod Nørrebro.

Uroligheder under demonstration Nazi demonstration

Hos Københavns Politi forklarer vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen, at urolighederne er aftagende og en større flok aktivister nu bliver ledt ud af indre by.

- Indtil videre har vi anholdt syv mand og registreret cirka 30 med henblik på en eventuel senere sag, siger Henrik Møller Jakobsen fra Københavns Politi.