Der var tale om en ren likvidering, da 33-årige Kenneth Helbæk Kristensen blev skudt for et år siden, lyder det i anklageskriftet. Retssagen begynder i dag.

Tre unge mennesker mødte i dag i retten i Næstved, sigtet for at stå bag mordet på 33-årige Kenneth Helbæk Kristensen for et år siden. Og med mindre der dukker nye oplysninger frem i sagen, vil dommen være hård, når hammeren falder på fredag.

Ifølge anklageskriftet blev drabet planlagt af de tre tiltalte, som prøveskød deres oversavede jagtgevær i en skov, inden det blev rettet imod 33-årige Kenneth Helbæk Kristensen. Offeret blev skudt på klos hold, først i hovedet og så i brystet, hvorefter han blev kørt over af gerningsmændenes bil ved offerets bolig i Dianalund.

De tre sigtede befandt sig alle i bilen. Den dengang 20-årige LB, som var ekskæreste til offeret, sad på bagsædet. Hendes nye kæreste, 23-årige JM, sad på passagersædet, steg ud af bilen og affyrede de dræbende skud. 25-årige LH sad bag rettet og styrede altså bilen henover offeret, da han var blevet skudt.

- Når et drab bliver planlagt og sker i forening, er det ifølge straffeloven skærpende omstændigheder, siger anklager i sagen, siger anklager Bente Schnack, til Dagbladet og Sjællandske.

Nægter sig skyldige

De tre sigtede erkender sagens forløb, men nægter sig skyldige i overlagt drab. Det var ikke meningen, at han skulle slå ham ihjel, forklarer den nu 24-årige drabsmand.

- Nu vil jeg ikke være bange mere, tænkte jeg, da jeg ved en fejl havde ramt ham i ansigtet med første skud. Og så skød jeg ham i brystet, mens han lå ned, sagde han i retten ifølge Ritzau.

Han sagde, at Kenneth Helbæk Kristensen var jaloux og blev ved med at opsøge og true ham og hans kæreste. Han forklarede også, at offeret forsøgte at afpresse parret 11.500 kr. - penge som han mente, at hun skyldte ham for smykkegaver og tatoveringer.

Forsvarsadvokat i sagen Thorkild Høyer siger til Bt.dk, at forsvaret kan dokumentere, at det mordsigtede par henvendte sig til politiet flere gange, inden Kenneth Helbæk Kristensen blev skudt, fordi de følte sig truet af ham.

Alle tre står tiltalt for drab, selvom det kun er JM, der står tiltalt for at skyde.

Sagen vakte opsigt sidste sommer, både på grund af mordets brutalitet men også fordi politiet måtte ud i en intens jagt for at pågribe de sigtede. Ordensmagten sendte en helikopter i luften og fangede LB og JM efter en biljagt, der sluttede på en landevej.

Den tredje sigtede, LH, der ellers havde spillet uskyldig både over for politiet og i medierne, blev først pågrebet lidt over en uge senere. Han erkender at have kørt offeret over, men fastholder at det skete i et panisk forsøg på at komme væk hurtigst muligt.

Anklager Bente Schnack siger til Sn.dk, at straffen til drabsmanden i sådan en sag typisk vil ligge på 12-14 års fængsel. Hun regner også med lange straffe til de to øvrige sigtede.

Forsvarsadvokat Thorkild Høyer går til gengæld efter en lavere straf, da han mener, det er en formildende omstændighed, at det LB og JM havde følt sig truet er Kenneth Helbæk Kristensen i en sådan grad, at de havde henvendt sig til politiet.

Retssagen er sat til at vare i fire dage.