En håndfuld unge kvinder fra Jylland tog helt og aldeles fejl, da de troede, at et hurtigt job som narko-kurer var vejen til lettjente penge.

Selvom pengene var gode nok, kan politiet kan nu afsløre, at myndighederne siden januar 2012 holdt en jysk narkoring under nøje opsyn, mens en række unge kvinder smuglede hårde stoffer ind over den dansk-tyske grænse.

Kvinderne, der er mellem 19 og 26 år gamle, er ifølge politiet samlet sigtet for at have smuglet op til 10 kg hård narkotika ind i Danmark, mens bagmændene i Vejle og Esbjerg sigtes for indsmugling af op i nærheden af 50 kg.

- Der er tale om ganske almindelige unge mennesker. Nogle havde arbejde, andre havde ikke. De blev fristet af noget, de ikke kunne overse konsekvensen af, siger efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Opklaringsarbejdet begyndte med efterretninger om, at kriminalitet i Vejle og Esbjerg kunne være forbundet - og derfor gik Syd- og Sønderjyllands politi sammen med Sydøstjyllands politi og Rigspolitiets Rejsehold om at optrevle narkoringen.

- Nogle af pigerne har fortalt, at de troede, de måske ville kunne slippe med en advarsel. I stedet har de nu fået lange straffe, der vil følge dem resten af livet, siger Hans Roost.

Og samtidig blev pigerne kun aflønnet med en meget lille del af den indtjening, som bagmændene havde fra stofferne.

- Bagmændene tjente en formue, mens pigerne fik måske 5.000 kroner for ulejligheden, siger Hans Roost.

Penge, som de unge kvinder primært brugte på almindeligt forbrug.

- Jeg vil ikke ud med detaljer, men jeg kan fortælle, at stofferne i det ene tilfælde lå i en sportstaske på bagsædet af en bil. Herfra fik pigerne deres del, mens de fik at vide, at de bare skulle se almindelige ud, når de krydsede grænsen, siger Hans Roost.

Foreløbig har ni personer mellem 19 og 26 år fået domme på i alt 53 års fængsel.

Politiet forventer, at sagerne mod de to bagmænd fra Vejle, som er henholdsvis 25 år og 41 år gamle, vil komme for retten i løbet af efteråret 2012.