»Fucking luder!« »Fuck dig!« »Skrid!«

Så grove tilråb skulle en kvindelig håndboldtræner fra Brønshøjs lokale håndboldklub finde sig i, da hun fredag i sidste uge trænede klubbens U12-piger.

I hallen befandt sig nemlig også en gruppe på 23-25 unge mennesker mellem 13 og 15 år, som forstyrrede træningen, og som hverken ønskede at dæmpe sig eller forlade hallen, selvom de blev bedt pænt om det adskillige gange.

»De reagerede overhovedet ikke på dialog,« lyder det fra den kvindelige træner, som ikke ønsker at stå frem med navn, men hvis fulde navn er B.T. bekendt.

Indgangen til hal 2, hvor blandt andet Håndboldklubbens Frejas U10-piger spiller.
Indgangen til hal 2, hvor blandt andet Håndboldklubbens Frejas U10-piger spiller. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

I en længere periode har en gruppe unge skabt problemer og utryghed i Bellahøjhallen, hvor Freja Håndboldklub holder til.

Lars Pedersen, der er frivillig træner og formand for klubben, fortæller B.T., at indbrud, hærværk, ildspåsættelse, tyverier og trusler er blevet en del af hverdagen for medlemmerne og de frivillige.

Sidste år blev der sat ild til dommerbordet inde i hallen, og for nylig er samtlige døre og låse blevet ødelagt. Ydermere er der blandt andet blevet brudt ind i både styrketræningsrum og kælder, hvor der er blevet kastet rundt med tingene.

»Børnene er så utrygge, at de beder deres træner om at følge dem ud,« siger Lars Pedersen.

Torsdag og fredag i sidste uge eskalerede problemerne i sådan en grad, at politiet måtte tilkaldes.

Den store gruppe unge mennesker spillede fredag blandt andet så høj musik på hallens musikanlæg, at den kvindelige håndboldtræner ikke kunne kommunikere med de 11-12-årige piger, der var mødt op til håndboldtræningen.

Da hun bad gruppen på cirka 25 unge mennesker om enten at slukke musikken eller forlade hallen, begyndte de at råbe grove gloser ad hende. Også en mandlig træner blev verbalt angrebet, da han forsøgte at få de unge mennesker til enten at dæmpe sig eller forlade hallen.

»De tog billeder af ham og råbte, at han burde få skåret pikken af,« siger den kvindelig håndboldtræner.

Claus Andersen træner U10-pigerne i Freja Håndboldklub i Brønshøj.
Claus Andersen træner U10-pigerne i Freja Håndboldklub i Brønshøj. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Også Claus Andersen, der trænede håndboldklubbens U10-piger i hallen ved siden af, og som selv har to døtre på 9 og 11 år, der spiller i klubben, så dele af urolighederne udspiller sig.

»Halvdelen af gruppen var piger, og det var min oplevelse, at hvis de virkelig så sig sure på en, så kunne de godt gå amok, og det er klart, så bliver man lidt utryg på håndboldpigernes vegne,« siger han.

Ligeledes fortæller den kvindelige træner fortæller, at selvom hun ikke selv blev utryg ved situationen, frygter hun, at nogle af de piger, hun træner, blev det.

Begge trænere understreger, at der kommer mange unge i hallen, som sagtens kan finde ud af at opføre sig ordentligt, men at de et par gange nu har haft så dårlige oplevelser med en specifik gruppe af unge, at de har været nødsaget til at tilkalde politiet.