Danske unge begår mindre hærværk og mindre kriminalitet end tidligere. Årsagen er blandt andet, at de unge har flere penge end tidligere, vurderer ekspert.

Danske unge er blevet markant mere lovlydige, skriver metroXpress på baggrund af nye tal fra Justitsministeriet.

Det er især de yngste unge, der har skåret ned på både rapserierne i landets butikker samt hærværk. Antallet af sigtelser mod de 10-14-årige er mere end halveret siden 2006, og tallet er styrtdykket med 40 procent for de 15-årige. Generelt er antallet af sigtelser mod børn og unge under 18 år faldet med 38 procent siden 2006.Ikke overraskende glæder justitsminister Morten Bødskov (S) sig over den positive udvikling.- Det er fantastisk, at vi kan sikre, at stadig flere unge holder sig ude af kriminalitet, for vi ved, at selv den mindste berøring med kriminalitet kan lede unge ud på et forkert spor resten af livet. Så jo mere vi kan gøre for, at de unge slet ikke får berøring med kriminalitet, jo bedre en fremtid får de, siger han.

Professor Flemming Balvig fra Københavns Universitet er ekspert i ungdomskriminalitet, og han peger på to forklaringer til de unges stigende lovlydighed: Lommepenge og information.

- Sammenlignet med tidligere er børn i dag rigere end før. Hvis man får ting af sine forældre og har lommepenge til at købe slik for, er der ingen grund til at stjæle, siger han til metroXpress.

BNB