Tingbjerg og Mjølnerparken i København var torsdag aften udsat for påsatte brande og stenkast. Men vagtchefen hos Københavns Politi fortæller, at urolighederne er stoppet. Politiet er i området i Tingbjerg for at sikre ro og roden.

Københavns Politi og brandvæsen har en travl torsdag aften. Flere steder i byen har unge lømler tændt ild i affaldscontainere. Først på aftenen begyndte balladen i Tingbjerg-bydelen i Brønshøj.

- De har tændt ild i en container, og så har de kastet sten efter brandvæsnet. De har også kastet sten efter os, men vi er jo lidt bedre rustet med vores udstyr til at håndtere den slags, fortæller politiets centrale vagtleder.

Københavns politi fik en melding kl. 20.17 om, at der var utilpassede unge, der havde tændt ild til en container. Men disse uroligheder er stoppet og politiet er tilstede i området ude i Tingbjerg, oplyser vagtchef, Henrik Olesen, hos Københavns politi til bt.dk.

Senere på aftenen var den gal igen. Denne gang var det i kvarteret Mjølnerparken på Nørrebro. Også her begyndte urolighederne med en mindre brand.

- Der er blevet kastet sten efter to brandfolk. Den ene er blevet ramt på knæet, men vi har været fremme for at sikre, at brandfolkene kan komme til at arbejde, fortæller vagtlederen.

Trods en massiv tilstedeværelse har politiet ikke haft held til at få fat på nogle af unge, som har kastet med sten.

Men politiet bliver i området her til aften.

/ritzau/ebjo