En 17-årig mand blev fredag aften indlagt med livsfarlige kvæstelser i maveregionen, efter han blev påkørt af en bus ved Hillerød Station. Hans tilstand er dog stabil nu.

Det fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi Jan Hedager til bt.dk

- Omkring kl. 21.20 kører bussen ind på stationen med meget lav hastighed (ca. 5 km/t, red.). Der er mange mennesker, og pludselig mærker chaufføren et bump og ser, at der ligger en person udenfor og stoppe selvfølgelig. Da ambulancen kommer til, konstaterer man først, at han har nogle brud på armen, men vælger alligevel at køre ham ind på Rigshospitalets traumecenter for at scanne resten af kroppen. Her finder man så ud af, at han har en del indvendige skader i maveregionen. Han var i livsfare, men man har opereret hele natten, hvilket har gjort, at hans tilstand nu er stabil, siger Jan Hedager og fortæller, at den 17-årige var ved fuld bevidsthed efter ulykken.

Påkørslen kom meget bag på chaufføren, da han ikke observerede manden og ved, hvilken side han er kommet fra. Dermed er der stor uvished om, hvordan ulykken egentlig skete. Selvom der var mange mennesker tæt på ulykkessted, var der først en del, der kom til efter ulykken, mens de mennesker, der var på stedet, var temmelig beruset efter en god aften i byen, oplyser vagtchefen og fortæller, at den 17-årige tilsyneladende ikke er blevet kørt over af hjulet

Politiet arbejder lørdag videre med sagen for at forsøge at få klarlagt omstændighederne omkring ulykken.

- Bl.a. vil vi se på noget videovervågning fra stedet. Det gør vi primært fordi, at der er så stor uvished omkring uheldet. Så snart den 17-årige er nogenlunde frisk, vil vi selvfølgelig gerne tale med ham, siger Jan Hedager.

Han fortæller, at buschaufføren efter omstændighederne har det godt, men har fået assistance fra sin arbejdsplads.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.