Lørdag eftermiddag skred politiet til anholdelse af en 34-årig mand, efter en 28-årig mand tidligere på dagen var fundet liggende livløs i en grøft nær Herning. 

Den 34-årige er nu sigtet for blandt andet uagtsomt manddrab og for at køre fra stedet, oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Carsten Henriksen til B.T. 

Politiet fik tidligt lørdag morgen anmeldelsen om, at en ung mand lå livløs i en grøft ved Hovedvej 15 vest for Herning.

Ved siden af ham lå hans cykel, og politiet mistænkte hurtigt, at han var blevet kørt ned.

På stedet fandt man blandt andet et afrevet sidespejl, hvilket fik politikredsen til at efterlyse føreren af en varevogn.

Med hjælp fra blandt andre vidner lokaliserede man senere på dagen varevognen og føreren i Herning. En 34-årig mand fra Ringkøbing-egnen.

Hvordan han forholder sig til sigtelserne, der er rejst mod ham, er uvist, men vagtchef Carsten Henriksen oplyser, at han blev løsladt lørdag aften efter afhøring. 

»Nu afventer vi diverse rapporter fra bilinspektøren og retsmedicineren, og så skal sagen på et tidspunkt afgøres ud fra de rejste sigtelser,« siger vagtchefen.

Lyt til kriminalredaktionens podcast 'På fersk gerning' her, eller hvor du plejer at høre podcast.