Ung palæstinenser, der tidligere er dømt for brand på institution, skal i fængsel for at nedgøre og true jøder

Det koster på straffekontoen at sige, at jøder ikke burde eksistere på denne jord.

Det må en yngre mand med palæstinensisk baggrund sande efter en dom i Aarhus tirsdag, hvor han blev idømt 20 dages fængsel.

Mandens hårde ord mod jøder blev fra et arresthus i Randers citeret i en avisartikel i juli for to år siden og straks efter anmeldt til politiet.

Byretten i Aarhus fandt det tirsdag bevist, at den 22-årige mand fra Aarhus-egnen og med stærk erklæret modstand mod israelsk tilstedeværelse i Israel skal i fængsel, fordi han har hånet eller nedværdiget andre på grund af deres tro eller oprindelse.

Den dømte, der er født og opvokset i Danmark, har mange domme bag sig for røverier og anden kriminalitet.

Da han udtalte sig i sommeren 2009, skete det, efter at han var blevet idømt fem års fængsel som bagmand for ildspåsættelse af institutionen Viben i Brabrand ved Aarhus.

Her blev i alt seks personer dømt, den 22-årige var den ældste og fik den hårdeste dom.

Manden udtalte sig i avisinterviewet som talsmand for en ny organisation, Palæstina Fighters, som kæmper mod israelernes tilstedeværelse i det gamle Palæstina.

Men under tirsdagens retsmøde forklarede han, at "han havde sagt en masse lort for at gøre opmærksom på sig selv".

- Jeg havde ikke noget at tabe, sagde han.

Manden var tiltalt for udtalelser om, at jøderne slet ikke burde eksistere på denne jord.

- Jeg ønsker, at Hitler havde levet og havde gjort det færdigt, så han kunne have dræbt dem bagefter, er han citeret for at have sagt.

Den 22-årige, der mødte op i retten sammen med sin far, udbad sig betænkningstid med hensyn til eventuel anke af dommen.

/ritzau/