Selvom alderen blot siger 18 år, er en ung mand fredag blevet fundet skyldig i hele 93 forhold – han var tiltalt for 99 i alt.

Det oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Nogle af forholdene omhandlede blandt andet vold og trusler mod institutionspersonale, biltyverier, tyverier fra biler, indbrud, færdselsforseelser – herunder en vanvidskørsel i København.

Sagen har været for retten fordelt over syv dage i august og september i år. Og han er nu blevet idømt anbringelse på lukket institution på grund af sine personlige forhold, oplyser politiet.

Det var tilbage i maj i år, at den 18-årige blev anholdt.

Det blev han af politiets udlændingekontrolafdeling ved Guldborgsundcenteret i Nykøbing Falster, hvor han blev sigtet for adskillige forhold af tyverier fra varebiler tilhørende firmaer og offentlige institutioner samt diverse andre strafbare forhold.

Dagen efter blev han varetægtsfængslet, politiet kunne nemlig konstatere, at man stod med en række tyverier fra varebiler i marts, april og maj i år.

»Vi stod med en akut udfordring med den kraftige stigning af tyverier, som selvfølgelig skabte frustrationer for de håndværkere og offentligt ansatte, tyverierne var gået ud over.«

»Derfor satte vi en målrettet indsats mod tyverierne i gang. Og vores analysearbejde og efterforskning gav ret hurtigt resultater, hvilket betød at vi fik spottet den 18-årige, og sat ham i forbindelse med tyverierne,« siger Carsten Høj Hansen, leder af udlændingekontrolafdelingens efterforskningsenhed.

Før der blev rejst tiltale mod den unge mand, var han i forvejen kendt af politiet.