Da en dengang 21-årig kvinde i oktober 2011 vågnede op i sin lejlighed og opdagede, at fire mænd havde sex med hende, anmeldte hun de fire unge mænd for gruppevoldtægt.

- Hun kan ikke huske så meget, men hun har blå mærker og andre skader, så hun er helt sikkert blevet udsat for noget, sagde vicepolitikommissær Ole Nielsen fra Vestegnens Politi dengang.

Mændene havde dog optaget det intime samvær på mobiltelefon, og efter at have set optagelserne igennem, mente anklagemyndigheden ikke, at der var tale om voldtægt.I stedet blev den nu 22-årige kvinde tiltalt for falsk anmeldelse - men den anklage blev hun efter en enkelt retsdag ved retten i Glostrup mandag frikendt for.

- Hun er meget lettet over, at hun nu synes, at hun er blevet renset for at have gjort noget for at skyde skylden på andre, siger den unge kvindes forsvarer, Ulla Wulff Hansen, til bt.dk.

Ifølge forsvareren lagde retten til grund, at den unge kvinde ikke handlede i ond tro, da hun anmeldte de fire mænd. Hun kunne simpelthen ikke huske, hvad der var foregået - og når hun ikke huskede noget, kunne hun heller ikke lyve i sin anmeldelse.

Ifølge forsvarer Ulla Wulff Hansen er dommen vigtig, da retten fandt, at der ikke nødvendigvis er tale om falsk anmeldelse, selvom en voldtægt ikke er bevist.

De fire mænd var alle indkaldt som vidner i retten, hvor de afgav deres forklaring for lukkede døre. De var dog ikke til stede, da den 22-årige kvinde blev frikendt for at have anmeldt dem for voldtægt.

Det er endnu ikke afgjort, om anklagemyndigheden vil anke sagen til landsretten.