39-årige Lasse Burholt, som for nylig blev dømt for uagtsomt manddrab og dermed for at bære hovedansvaret for tre børns død i den tragiske trafikulykke mellem Lendum og Sindal i Nordjylland i sommer, bliver overdænget med alvorlige trusler og svines til fra nær og fjern.

"Vi skal nok finde dig! Utroligt du stadig har venner, din ludersøn!", lyder en af de kombinerede trusler og mishagsytringer mod frederikshavneren, som ved Retten i Hjørring blev idømt 20 dagbøder á 500 kroner samt frakendelse af kørekortet i tre år.

"Betaler gerne et reb og en skammel til dig, din usling! (...) Fy for satan en klam stodder du er, din bøsse! Håber virkelig at dét du har frarøvet den stakkels familie rammer din lige i hovedet, din forpulede bums!".

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Lasse Burholt får trusler på Facebook.
Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Lasse Burholt får trusler på Facebook. Foto: Facebook
Vis mere

Og: "Mordersvin! Du fortjener at dø, din hund!"; "Føles det godt at have slået tre børn ihjel?" og "Selvtægt er helt i orden, når det offentlige Danmark ikke kan finde en passende dom!", som andre af de mange trusler og verbale angreb lyder mod Lasse Burholt på dels hans Facebook-profil, dels via SMS og mail.

Lasse Burholt har trods trusler om bål og brand fra folk, han aldrig har mødt, besluttet ikke at lukke sin Facebook-profil ned, ligesom han bevarer sit mobiltelefonnummer, selv om truslerne så også kan fortsætte der.

Lasse Burholt har trods trusler om bål og brand fra folk, han aldrig har mødt, besluttet ikke at lukke sin Facebook-profil ned.
Lasse Burholt har trods trusler om bål og brand fra folk, han aldrig har mødt, besluttet ikke at lukke sin Facebook-profil ned. Foto: Facebook
Vis mere

- Jeg har forståelse for, at rigtig mange har behov for at afreagere på mig. Og som jeg har sagt igen og igen: Jeg står ved mit ansvar: At jeg kørte for stærkt, og at jeg er skyld i det tragiske udfald. Men ulykken sker i en ubehagelig kombination af høj fart og en uopmærksom bilist, der ikke overholdt sin ubetingede vigepligt, siger Lasse Burholt til bt.dk og hentyder med den sidste del af sætningen til føreren af den ramte bil, Maria O'Shea, som i forbindelse med den fatale ulykke foretog et venstresving på stedet og således ikke holdt tilbage for den modkørende.

Tragedien blev en realitet, da Lasse Burholts Mitsubishi Grandis den 16. juli kort før klokken ti om formiddagen ramte Citroën Berlingo'en, som Maria O'Shea kørte, og hvor hendes og hendes irske mand Brians fire børn sad i.

Bilen blev ramt på bageste højre side, og kollisionen var så kraftig, at Berlingo'en nærmest blev rykket midt over. 11-årige Søren, ni-årige Saoirse og Connor på tre blev dræbt på stedet.

Kun det dansk-irske ægtepars da knap et halvt år gamle søn Torben overlevede af de fire børn. Det samme gjorde Maria O'Shea og Lasse Burholt. Da Maria O'Shea afgav forklaring i vidneskranken i den store sal A ved Retten i Hjørring i torsdags, havde hun på forhånd bedt retten om ikke at blive konfronteret ansigt til ansigt med Lasse Burholt.

Et ønske dommer Ib Jensen fulgte, og den 39-årige frederikshavner sad derfor under hendes vidneforklaring i et tilstødende lokale og fulgte med via højttaler.

Han har under hele sagsforløbet erkendt, at han kørte for stærkt på ulykkestidspunktet, mens han har nægtet og fortsat nægter at være skyldig i uagtsomt manddrab, som han altså nu er dømt for.

Bilinspektøren har efter ulykken beregnet farten til at have været 125 km/t på stedet, hvor højest tilladte hastighed er 80 km/t.

Den 39-årige frederikshavner, som selv er familiefar, oplyser til BT, at han endnu ikke har taget stilling til, om han vil anke dommen til Vestre Landsret.