Man skal flyve drone på marker i stedet for i byer og villakvarterer, understreger Trafikstyrelsen (Arkivfoto).
Man skal flyve drone på marker i stedet for i byer og villakvarterer, understreger Trafikstyrelsen (Arkivfoto). Foto: Morten Stricker

Det er måske de færreste, der ved det. Men der er færdselsregler for, hvordan man må flyve med en drone. Og det koster dyrt, hvis man ikke overholder dem.

Det måtte en drone-entusiast fra Vejle sande tidligere på ugen, da personen fik den hidtil dyreste bøde for ulovlig droneflyvning, oplyser Trafikstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det kostede vedkommende en bøde på 3.500 kroner at flyve med en drone i et villakvarter gentagne gange.

Det er ulovligt, fordi man ikke må flyve under 150 meter fra byer eller veje, ligesom man heller ikke må bruge legetøjet, så man potentielt udsætter andre for fare. Det vil sige, at man skal flyve drone på marker i stedet for i byer og villakvarterer, understreger Trafikstyrelsen.

Ifølge Jesper Rasmussen, der er vicedirektør i Trafikstyrelsen, afspejler bødens størrelse det ansvar, der følger med at sende en drone i luften.

»Med bøden på 3.500 er det gjort meget klart, at disse regler skal tages yderst alvorligt, og hvis man ikke gør, så bliver det dyrt. Bødens størrelse afspejler netop, at man skal udvise stor varsomhed og respekt, når man flyver med drone,« siger vicedirektøren i pressemeddelelsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.