Det meget omtalte drab på 21-årige Kamilla Hantusch, der forsvandt 19. juli og blev fundet død 11 dage senere på en motorvejsafkørsel ved Kliplev, har været omgærdet af stor mystik, idet politiet hidtil har holdt oplysninger i sagen utrolig tæt til kroppen.

I dag står den afdødes storebror og fætter så tiltalt for vold af særlig rå og brutal karakter den 11. august i Padborg med en kødøkse, mod en afghansk mand, som er kollega og ven med Kamillas eksmand. En eksmand der siden er blevet sigtet og angiveligt også har erkendt drabet.

Under dagens retsmøde kom det blandt andet frem, at de to tog op til lejligheden bl.a. for at finde afdøde Kamilla Hantuschs sko og taske, som politiet angiveligt manglede for at komme nærmere opklaring i sagen. Helt centrale effekter som siden angiveligt er blevet fundet.

Et dramatisk trusselsbrev som er blevet delt rundt i Padborg blev også præsenteret i retten af senioranklager Rikke Brændgaard.

- I brevet, som er blevet omdelt i nabolaget, står: 'Nu må det være nok. Øje for øje. Tand for tand. Til alle kristne danske jægere: 10.000 euro pr. styk for nedlæggelse af Kamillas eksmand. Det samme for hans bror og alle familiemedlemmer. Betalingen gennem mærk KJDK i Soldier of Fortune (et soldater-magasin, red.). Husk projektiler fra rifler kan politiet spore. Hagl fra jagtgevær kan ikke spores, lød det ifølge anklageren i trusselbrevet, som dog ikke indgår i tiltalen mod de to familiemedlemmer til afdøde Kamilla Hantusch.

De tiltalte nægter sig skyldige i volden, hvor der blandt andet blev brugt en kødøkse mod den afghanske mand, som dog slap væk fra sine overmænd. De afviser samtidig ethvert kendsskab til det uhyggelige trusselsbrev.

Der falder dom i voldssagen senere i dag, når seks vidner er blevet afhørt, mens selve drabssagen endnu ikke har været for retten.