»Min klient nægter sig skyldig.«

Sådan lød det torsdag formiddag fra forsvareren til en 58-årig kvinde fra Hellerup, der ved Retten i Lyngby er tiltalt for at bestille et lejemord på en mandlig bekendt.
Ifølge politiets tiltale gik kvinden grundigt til værks, da hun i vinter gjorde klar til at få ryddet det mandlige offer af vejen en gang for alle.

På en bestillingsformular på en side fra det såkaldte ' mørke internet' anførte kvinden ifølge anklageskriftet fra Nordsjællands Politi eksempelvis, at det var vigtigt, at der blev brugt lyddæmper ved drabet. Det var også meget vigtigt, at offeret blev dræbt i første forsøg.

Det påtænkte offer i Italien var en italiensk politimand.

Desuden angav kvinden ved sin bestilling af lejemordet offerets bopæl i Italien, herunder hvor lejemorderen kunne stå uden at blive set, ligesom hun uploadede et billedet af det planlagte offer.

Den tiltalte kvinde skrev ifølge politiet blandt andet til folkene bag hjemmesiden om lejemord:

'Denne her skiderik har ødelagt mit liv og skadet så mange mennesker. Det vigtigste er, at jeres mand ikke fejler. Målet bor i en lille by, og lige uden for gadedøren er der en trappe, hvor en mand let kan slå ham ihjel og slippe væk uden at blive set. Jeg er seriøs om det her.'

'Det er er meget vigtigt, at det dumme svin bliver slået ihjel i første forsøg, da han ellers kan regne ud, hvem der står bag.'

Bestillingen var vedhæftet et foto af den italienske politibetjent, der ifølge politiets undersøgelser var taget under et besøg hos kvinden i Danmark i 2015.

Hun var ifølge tiltalen villig til at betale med bitcoins, og hun har ifølge politiets efterforskning betalt 4,1 bitcoin til lejemorderhjemmesiden 20. marts i år.

Det svarede på det tidspunkt til 29.300 kroner.  Og på et natbord ved tiltaltes seng i hendes lejlighed i Hellerup finder politiet under en ransagning en lap papir med en håndskreven note, hvor der står en adresse til Tor-netværket på det mørke internet. Under bestillingen af lejemordet blev dæknavnet Mr. Right anvendt.

Adressen fører direkte til hjemmesiden, hvor bestillingen på lejemordet havde fundet sted kort inden, oplyste senioranklager Kenn Jørgensen fra Nordsjællands Politi under sin forelæggelse for nævningetinget af den spektakulære sag.

Kvinden fra Hellerup er tiltalt for forsøg på manddrab ved nævningetinget i Lyngby, men nægter sig skyldig.

Den blonde, velklædte kvinde var i sort fra top til tå, da hun bevogtet af to civilklædte betjente fra Nordsjællands Politi ankom til retslokale 4.3 i Lyngby.

»Sikken en stor sal,« udbrød hun spontant, da hun trådte ind i retslokalet.

På hovedet havde hun en sort baskerhue og i hånden en plasticflaske med mineralvand.

Ifølge anklageskriftet bestilte hun koldblodigt lejemordet på hjemmesiden ' Crime Bay by Chechen Mob', der altså udgiver sig for at repræsentere den tjetjenske mafia. Herefter købte hun den virtuelle valuta bitcoins, og overførte et endnu hemmeligholdt beløb til en bitcoin-konto tilknyttet lejemordshjemmesiden.

Det bestilte og betalte lejemord blev dog aldrig ført ud i livet. Ifølge anklageskriftet mislykkedes drabet ' uden tiltaltes indflydelse'.

Dansk politi kom på sporet af sagen efter en henvendelse fra italienske kolleger, der var blevet advaret af britisk politi om en forestående forbrydelse.
På grund af frygten for en likvidering, måtte manden i en periode fraflytte sin adresse i Italien. Han skal efter planen indkaldes som vidne under straffesagen mod kvinden, der forventes at blive mødt i retten af et krav om mindst fire års fængsel og efterfølgende udvisning af Danmark for bestandigt.

Kvinden har siddet varetægtsfængslet siden 31. marts, hvor hun blev fremstillet i et grundlovsforhør for såkaldt dobbeltlukkede døre. Dengang var retsmødet var så hemmeligt, at end ikke den konkrete sigtelse måtte komme frem.