Lyt til artiklen

I 2020 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en dengang 13-årig pige var blevet udsat for en blufærdighedskrænkelse af sin oldefar.

Det viste sig, at han havde flere overgreb på samvittigheden – og nu er den 88-årige mand blevet dømt.

Han er ved Retten i Aarhus blevet idømt tre års ubetinget fængsel for blufærdighedskrænkelse og flere seksuelle overgreb – begået mod både oldebarnet og to børnebørn.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den dengang 13-årige pige anmeldte i 2020, at oldefaren havde befølt hende flere steder på kroppen uden på tøjet, mens hun var på besøg hos ham på adresse i en by syd for Aarhus.

Han blev sigtet for krænkelsen – og året efter indløb der flere dybt bekymrende anmeldelser.

Inden sagen var kommet for retten, anmeldte de to børnebørn, at den i dag 88-årige havde udsat dem for flere seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser over en længere periode i 1990erne, hvor de begge var under 12 år gamle.

»Det medførte yderligere efterforskning og afhøringer, der i sidste ende altså endte med en samlet tiltale og domfældelse,« skriver Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

De to børnebørn er kvinder. Ingen af dem er forældre til den 88-åriges oldebarn, som anmeldte blufærdighedskrænkelsen.

De seneste overgreb mod børnebørnene fandt sted i 1998.

»Retten fandt de forurettedes forklaringer meget troværdige, og den 88-årige blev stort set dømt efter anklageskriftet. Det er ikke usædvanligt, at retten tildeler en mildere straf, hvis den tiltalte har en høj alder, men her var der tale om en så grov sag, at retten alligevel tildelte ham flere års ubetinget fængselsstraf,« siger anklagerfuldmægtig Henriette Laxy.

Ud over de tre års fængsel blev den 88-årige idømt et såkaldt besøgsforbud, der betyder, at han ikke må have børn på besøg i sit hjem.

Den 88-årige nægtede sig skyldig. Han udbad sig betænkningstid i forholdt til at anke dommen.