En 22-årig mand gik i dag amok i byretten på Frederiksberg, fordi han ikke måttte kramme sin kæreste, da han var blevet idømt tre års fængsel.

Manden var en af syv medlemmer af den berygtede Sjælør-bande, der blev dømt mellem et og tre års fængsel for at true teenagere til at begå bankrøveri for dem.

Manden har boet det meste af sit liv i Danmark, men er marrokkansk statsborger. Udover tre års fængsel blev han også udvist af Danmark.

Efter domsafsigelsen sprang den dømte i vrede op på et bord, mens nogle betjente prøvede at hive ham ned. Slagsmålet udviklede sig, så betjentene blev nødt til at trække knipler. En civilbetjent trak sin peberspray, men nåede ikke at bruge den, da flere tilhørere blandede sig i slagsmålet.
 
'Ludersystem!' råbte en af tilhørerne blandt andet mod dommere, advokater og politibetjente i åbenlys forbitrelse over dommen rapporterer B.T.s udsendte på stedet.

Måtte ikke kramme kæresten

Den dømte marrokkaner, der gik amok i retten, var vred over, at han ikke måtte give sin kæreste et kram.

- Han har fået lov til at gøre det hver eneste dag under retsmødet. I dag, hvor han har fået smadret sit liv, fik han ikke lov. Hun stod blot en meter fra ham. Når man får smadret sit liv, kan jeg godt forstå, at man har brug for en krammer. Jeg tror, der var tale om et banalt følelsesmæssigt udbrud, siger den dømte mands forsvarer Kåre Erfurt Traberg Smidt.

Den 22-årige mands kæreste brød sammen i gråd, da dommen blev læst højt. Mens alle i retslokalet havde rejst sig til domsafsigelsen, gled hun ned på sin stol og hulkede højlydt med hovedet begravet i sine arme.

Ifølge bt.dks reporter i byretten fik politiet hurtigt kontrol over situationen, og de af tilskuerne der medvirkede til balladen, blev gennet ud af en bagudgang til retsbygningen.

Da der igen var ro over byretten på Frederiksberg, blev en kvinde anholdt foran retsbygningen. Hun havde nemlig optaget optøjerne på sin mobiltelefon, og viste det frem til vennerne. Men det er ulovligt at optage video og lyd i retslokaler, så kvinden fik konfiskeret sin telefon og blev anholdt.
 
Truede unge til røverier

Inden optøjerne brød ud, ankede den 22-årige marrokkaner sin dom. De syv dømte mænd er alle mellem 17 og 22 og medlemmer af den berygtede Sjælør-bande, der har truet teenagere til at begå bankrøverier for dem.

- Vi skærer armen af din lillebror, lød truslen angiveligt, da tre af bandens medlemmer i maj sidste år forsøgte at true en 16-årig dreng til at begå bankrøveri for dem.

Ved samme lejlighed blev drengen sparket i hovedet og på kroppen, slået i hovedet med en svensknøgle og stukket i låret med en skruetrækker.

Få uger før den episode var det lykkedes banden at få en anden 16-årig dreng til at gøre deres beskidte arbejde for dem. Han blev tvunget til at røve en Danske Bank-filial bevæbnet med en pistol. Her slap han afsted med 74.000 kr. til Sjælør-banden.