En 43-årig kvinde blev tidligt lørdag morgen fundet død i en et-værelses lejlighed på Sydvej i Helsingør. Kvinden har været udsat for vold, og politeit behandler sagen som et drab. 

Det uhyggelige fund blev gjort klokken 05.11, da ambulanceredere ankom til adressen, der ligger i et socialt udsat boligområde. De var blevet tilkaldt af en kvinde, som fortsat befandt sig i lejligheden, da de nåede frem.

- Ambulancefolkene troede, at de skulle ud til en levende person, men de kunne med det samme konstatere, at kvinden var død, og at hun havde været udsat for ganske omfattende stump vold. Derfor ringede de til os med det samme, og vi overtog sagen, fortæller Dan Houtved, der er vagtchef ved Nordsjællands Politi.

Retsmedicinere og kriminalteknikere har brugt hele lørdag morgen og formiddag på at gennemgå lejligheden og nærområdet for spor. Blandt andet på den baggrund er det lykkes at fastslå, at den afdøde er en 43-årige kvinde med svensk ophav. Hun var den eneste registrerede beboer på adressen, som dog i perioder fungerede som tilholdssted for flere personer fra det lokale misbrugsmiljø. Præcis hvordan hun er blevet dræbt, er endnu ikke klarlagt. Det skal en obduktion nu kaste lys over. 

Kvinden, der tilkaldte ambulancen, stammer ligesom den afdøde fra Sverige. Hun blev anholdt ved politiets ankomst, men var stærkt påvirket af enten alkohol eller narko, hvorfor det ifølge vagtchefen har været svært at gennemføre en sammenhængende afhøring. Politiet ved således ikke præcis, hvilken tilknytning hun har til den afdøde, og hvad hun lavede i lejligheden så tidligt lørdag morgen.

Ifølge vagtchef Dan Houtved blev endnu en person fra det lokale misbrugsmiljø lørdag morgen anholdt i sagen. 

-Vi har anholdt en 43-årig dansk mand, som bor i en af de andre opgange i området, siger han.

Politiet er foreløbig fåmælt om den anden anholdtes præcise identitet og tilknytning til den dræbte. Naboer mener dog, at der kan være tale om en mand, som har haft en længere særdeles omtumlet og voldeligt forhold til den døde kvinde.