Aviser og hjemmesider i Indien, Sydafrika, Belgien, Slovenien og Schweiz skriver om bandekrig i Danmark. Turismen er ikke ramt.

Tilfældige skudofre i et hårdt opgør mellem kriminelle grupper. Den eskalerende bandekrig i København påkalder sig opmærksomhed i hele Verden.

Situationen er så tilspidset, at selv medier fra så fjerne lande som Indien og Sydafrika skriver om bandekrigen i København. "Another person killed in Danish gang war", skriver The Times of India for eksempel.

Flere belgiske aviser beretter også om krigen, og medier i Norge, Sverige, Schweiz, Italien og Slovenien følger med i, hvordan bandekrigen udløser skud på åben gade mod tilfældige mennesker. Det britiske udenrigsministerium advarer sine borgere mod at bevæge sig ind på Nørrebro.

Udviklingsdirektør Peter Rømer Hansen i Wonderful Copenhagen siger dog, at turismen ikke foreløbig er ramt.

- Umiddelbart er der ikke nogen turister, der afholder sig fra at rejse til København. Det er også vores erfaringer fra andre negative begivenheder, siger Peter Rømer Hansen og nævner, at turister ikke fravalgte Paris, da der få år siden var voldsomme optøjer i flere bydele.

Bandekrigen kan dog få turister til at holde sig væk fra Nørrebro.

- Det påvirker ikke antallet af turister, men det påvirker den måde, de rejser rundt på i byen og hvilke steder, de går hen. Derfor kan den aktuelle situation på Nørrebro gå ud over den spirende bydelsturisme, vi har oplevet i København de seneste år, siger Peter Rømer Hansen.

/ritzau/