Ved du noget om sagen, så hører vi gerne fra dig. Skriv til os på 1929@bt.dk eller via Facebook.

Ni danske turister blev fredag den 1. december udsat for et voldeligt røveri under en safari-tur i Tanzania. Gerningsmændene er endnu ukendte, men det lokale politi har iværksat en efterforskningen af sagen. Ingen er dog kommet alvorligt til skade.

Det skriver det tanzanianske medie The Citizen.

De danske turister kørte i to biler mod Serengeti National Park, men blev tvunget til at stoppe undervejs, da et ukendt antal gerningsmænd havde blokeret vejen med flere kampesten.

Her blev de ni danskere ifølge politichefen i Arusha-regionen, Charles Mkumbo, fysisk overfaldet og frarøvet et beløb svarende til omkring 2.500 kroner. Ingen af turisterne er kommet alvorligt til skade og kunne efterfølgende fortsætte deres rejse.

Politichef Charles Mkumbo har udtalt, at han vil øge sikkerheden i regionen af hensyn til turismen og det lokale forretningsliv.

Den østlige Arusha-region, hvor overfaldet og røveriet fandt sted, oplever ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning et stigende problem med volds- og berigelseskriminalitet.

Udenrigsministeriets Borgerservice er bekendt med, at der har været en hændelse i Tanzania, der har berørt danske statsborgere. Udenrigsministeriet har dog tavshedspligt i personsager og kan derfor ikke udtale sig.