De tyske myndigheder vurderer, at der er opstået en nyt såkaldt trusselspotentiale rettet imod både retsstaten og demokratiet. Det ser ud til, at forbindelserne imellem kriminelle medlemmer af klaner med arabisk baggrund og salafister er tættere end først antaget.

Det skriver Berliner Zeitung. Gennem de seneste årtier har medlemmer af de omtalte klaner arbejdet sig op i den organiserede kriminalitet, hvor de nu flere tyske byer, blandt andet Berlin, er at finde i toppen af den kriminelle fødekæde.

Berliner Zeitung beskriver, hvordan den tyske indenrigs efterretningstjeneste, Verfassungsschutz, igennem de senere har ser flere og flere punkter, hvor de kriminelle og salafisterne har knyttet forbindelse.

Her går det fra sympatitilkendegivelser på sociale medier over besøg i salafistiske moskeer til direkte 'logistisk understøttelse', som myndighederne ikke vil beskrive nærmere.

I forvejen har salafister og kriminelle klanmedlemmer til fælles, at man ikke bryder sig om hverken demokrati eller retsstat.

Og hvis det fælles fodslag bliver tættere, kan der opstå ny sikkerhedstrussel, sagde SPD-politikeren Christian Hochgrebe tidligere på ugen i Berlins udvalg for Verfassungsschutz.

Hør mere om kriminalitet i B.T.s podcast 'På fersk gerning' her: