Tvind vandt tirsdag en sejr i retten i Ringkøbing, som afviste at lade politiet få adgang til en række emailbrevkasser. Åbning af de elektroniske brevkasser hos internetudbyderen Tele2 ville være et uforholdsmæssigt stort indgreb i brevhemmeligheden, mener retten.

Politiet havde bedt om adgang til brevkasserne i forbindelse med efterforskningen af mistanken om underslæb og skattesvindel for over 70 millioner kroner.

Internetudbyderen Tele2 havde opbevaret emailbrevkasserne langt ud over den tid, hvor de normalt bliver slettet, når brugeren selv har slettet dem.

Samtidig bestemte retten, at internetudbyderne Tele2, Uni2 og Get2net skal udlevere passwords til emailkonti, som tilhører Poul Jørgensen, en af de sigtede i sagen. Han er formand for Tvinds skattefrie humanitære fond, som er centrum for sagen.

Det stod ikke umiddelbart klart, om politiet har nytte af passwords, når det ikke får adgang til brevkasserne, hvor kopier af emails er gemt.

Dommer Steen Løvbjerg Nielsen i Ringkøbing understreger, at passwords - kodeordene - ikke må bruges til at hente post på emailkontiene eller til at ændre passwords.

Politiet vandt til gengæld i retten, når det gælder adgang til en række bankkonti, fuldmagtsforhold og andet materiale, som hører til dem.

Dermed for politiet mulighed for at se, hvilke bevægelser der er sket på fire Tvind-konti i BG Bank i Fredericia, to konti i Barclay's Bank i Paris, og en konto hos Banque de Tahiti, i Papeete på Tahiti i Stillehavet. En forsvarsadvokat for Tvind sagde inden afgørelsen, at den slags bankoplysninger er almindelig i denne form for sager.

Politimesteren i Holstebro, Jens Kaasgaard, leder efterforskningen. Han sagde umiddelbart efter nederlaget om emailbrevkasserne, at han regner med, at kendelsen bliver kæret af anklagemyndigheden. Han havde dog det forbehold, at han endnu ikke havde studeret hele begrundelsen for kendelsen, der fylder 10 sider.

Kort efter meddelte han dog, at kendelsne vil blive kæret.

Om adgangen til passwords sagde han, at politiet kan forsøge at bruge dem til at åbne nogle af de Tvind-computere, som er blevet beslaglagt, uden at politiet hidtil har kunnet se indholdet./Ritzau/