Nikolaj Sommer og to andre fra andelsforeningen BK87 skal i retten efter flere års nabostridigheder
Nikolaj Sommer og to andre fra andelsforeningen BK87 skal i retten efter flere års nabostridigheder Foto: DR / Bjarne Bergius Hermansen

Tidligere tv-vært og nu spindoktor Nikolaj Sommer skal i retten efter flere års nabostridigheder.

Flere års nabostridigheder i en andelsforening i Københavns Sydhavn kulminerer fredag i retten.

Her sagsøger fire beboere fra andelsforeningen BK87 deres egen bestyrelse, hvor Nikolaj Sommer, tidligere DR2-vært og nu spindoktor for finansminister Bjarne Corydon, i mange år har været bestyrelsesmedlem.

Nikolaj Sommer og hans kone, Line Gertsen, der er vært på DR Nyheder, flyttede sidste år fra andelsforeningen, efter nabostridighederne nåede nye højder. Her bankede Nikolaj Sommer en flad hånd ned i en af de andre beboeres bilrude, da han mente, beboerne var ude på at køre ham ned. Ruden blev smadret, og begge parter valgte efterfølgende at gå til politiet.

Men sagen udviklede sig aldrig yderligere, da politiet henlagde sagen, og siden valgte journalists-parret at fremleje deres hus og flytte fra Sydhavnen. Men nu står Nikolaj Sommer igen ansigt til ansigt med beboeren. Denne gang i retten på Frederiksberg, hvor bestyrelsen nu bliver sagsøgt.

- Sagen handler om en boligforening, hvor tingene er gået i hårdknude. Der har været en lang række konflikter siden 2007, hvor foreningen købte et stykke fælles areal, som mine klienter og jeg er af den overbevisning, er blevet uretmæssigt fordelt, siger advokatfuldmægtig Marc Jørgensen, der kører sagen for de fire beboere, der sagsøger andelsforeningens bestyrelse.

Heriblandt er Per Johansen, der sidste år fik sin bilrude smadret. Han fortæller, at sammen med de tre andre andelshavere har han fået nok af bestyrelsens arbejde og har derfor valgt at gå rettens gang.

- Vi er en mindre gruppe, der i årevis er blevet chikaneret. Bestyrelsen har gjort livet surt for os og kørt heksejagt imod os, siger han og mener, at lige meget hvem, der vinder sagen, så er det en ulykkelig situation for alle parter.

- Det har stået på i så mange år nu, at lige meget hvem, der vinder, så er stemningen så dårlig blandt naboerne, og det vender jo ikke bare 180 grader, siger han.

Bt.dk var torsdag aften i kontakt med Nikolaj Sommer.

- Sagen vedrører ikke mig, men er et søgsmål mellem foreningen og en lille gruppe andelshavere. Så kontakt venligst foreningens formand for en kommentar, siger han. 

Det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra formanden. 

Retssagen begynder fredag. Her skal de fire andelshavere afhøres, og på tirsdag er det så formanden og Nikolaj Sommers tur.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.