Lyt til artiklen

Røde, blå, gule og hvide. Blomster i tusindvis er blevet lagt ved den jødiske synagoge i Krystalgade og ved 'Krudttønden' på Østerbro i København for at mindes de to ofre for weekendens terrorangreb.

En af de mange, der har valgt at lægge blomster de to steder, er tv-værten Christopher Læssø, der lige nu er aktuel som vært i TV 2-programmet 'Danmark har talent'. Men udover at lægge blomster for de to ofre, har han også valgt at lægge blomster der, hvor den formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein, blev skudt og dræbt af politiet under en skududveksling på Nørrebro i København.

På sin Facebook-profil har han forklaret, hvorfor han valgte også at lægge blomster for ham.

»Jeg lagde blomster, hvor Omar blev skudt. Ikke fordi at jeg sympatisere med hans handlinger, men fordi at det er tragisk at ingen formåede at nå ind til ham,« skriver tv-værten.

Samtidig skriver han også, hvorfor han valgte at lægge blomster hos de to ofre, den 37-årige Dan Uzan, der var frivillig sikkerhedsvagt ved den jødiske synagoge, og den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard.

»Jeg besøgte Krystalgade hvor Dan blev skudt, ikke fordi at jeg kendte Dan, men for at vise min respekt til et menneske som stod vagt for sin ret og sin religion,« skriver Christopher Læssøe og fortsætter:

»Jeg lægger blomster på Finns grav. Ikke fordi at jeg har arbejdet med ham, men fordi at han tog sig tid til at debattere og udforske ytringsfrihedens vilkår.«

De blomster, som flere af den formodede gerningsmands venner, pårørende og andre havde lagt, hvor han blev skudt, blev søndag sparket væk og flyttet af en flok hætteklædte unge mennesker, som forklarede, at de var Omar Abdel Hamid El-Husseins 'brødre', og at man ikke lagde blomster efter mulimsk skik.

Alligevel valgte Christopher Læssøe at lægge blomster der.

»Når blomster bliver sparket væk, lægger jeg nye!,« skriver han, før han slutter:

»Finn. Dan. Omar. Hvil i fred. Intet glemt, alt tilgivet.«