26-årige Kristina Landin er chokeret over at 25-årige Mads Theilgaard Nielsen mistede livet i fyrværkeri-ulykken nytårsaften.
26-årige Kristina Landin er chokeret over at 25-årige Mads Theilgaard Nielsen mistede livet i fyrværkeri-ulykken nytårsaften.

»Det er ikke til at forstå. Det er helt uvirkeligt, at det er sket«.

Det er stadig hårdt for 26-årige Kristina Landin, der blev kendt i tv-programmet ’De unge mødre’, at tale om det, der skete nytårsaften. I en tragisk ulykke i Skjelling ved Hobro mistede hendes ven, den 25-årige Mads Theilgaard Nielsen, livet.

Sammen med tre venner forsøgte han at affyre en krysantemumbombe. Men bomben sprang formentligt i utide.

»Han talte altid meget om de drømme og ønsker, han havde for fremtiden. Han ville gerne ud at opleve verden. Så jeg blev meget overrasket, da jeg så de offentliggjorte navne på dem, der havde været involveret i ulykken,« siger Kristina Landin til bt.dk.

dødsannoncer

Familie og venner til de tre mænd, der mistede livet i fyrværkeriulykker nytårsaften, har tirsdag indrykket deres dødsannoncer i Hobro Avis.

Hun lærte Mads Theilgaard Nielsen at kende for fire år siden gennem en fælles ven. Siden så de hinanden til sammenkomster, middage og fester.

»Når han ikke rigtig kendte én, var han lidt generet og en lidt tilbageholdende fyr. Men lige så snart, man kom ind på livet af ham, var han fuld af livsglæde og energi. Han var altid glad og var klar på det værste, og han skulle altid prøve noget nyt,« siger Kristina Landin om sin ven.

Politiet jagter ulovligt fyrværkerilager

Han havde aftjent sin værnepligt og havde en basisuddannelse fra flyvevåbnet. Senere blev han også uddannet til smed, hvilket han arbejdede med fuldtid. I fritiden var han glad for både motorsport og vandsport, og Kristina Landin har flere gange været med ham ude og deltaget på sidelinjen, når han stod på vandski eller var ude at sejle i sin båd.

»Selvom han kun var 21 år, da jeg lærte ham at kende, var han stadig en klog ung mand, der havde nogle mål med livet. Han var meget arbejdsom, og han var en fornuftig mand,« siger Kristina Landin og fortsætter:

»Han var en rigtig god dreng, som var lige efter bogen. Men han var stadigvæk så meget drengerøv, at der skulle ske nogle nye ting. Der var nogle områder, der skulle prøves af.«

En af de ting, der skulle prøves af, var muligvis det ulovlige fyrværkeri, som nytårsaften endte med at koste ham livet.

»Det er lidt svært at forstå, for han har altid passet på. Han har også altid været heldig, for han har taget nogle chancer. Jeg har selv tænkt over det mange gange: hvad var det, der gjorde, at han syntes, det var spændende at afprøve det ulovlige fyrværkeri? For den slags har han, så vidt jeg ved, ikke gjort sig i før,« siger Kristina Landin.

Det kan dog have været spændingen i det, der fik ham til at prøve det, forklarer hun.

»Jeg tror måske, det almindelige fyrværkeri har været for kedeligt, og så skulle der i stedet prøves noget andet med mere krudt i. Og så er det så gået galt på en eller anden måde,« siger hun og afslutter:

»Det er meget uvirkeligt. En forfærdelig start på året.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.