'Fra skrot til slot'-vært og lynsnare naboer reddede mand ud af røgfyldt sommerhus

Sommerhusidyllen i Vejby i Nordsjælland blegnede for en stund lørdag, da en mand via sin havegrilll fik sat ild til sit eget sommerhus. Men de vakse naboer - heriblandt 'Fra skrot til slot'-indretningsarkitekten Mille Fly - fik ved fælles hjælp hjulpet manden ud. 
 
- Vi rykker ud til en brand i et sommerhus i Vejby. En grill har angiveligt været placeret for tæt på en væg, og derfra er der så gået i ild i huset, fortæller vagtchef Søren Christensen fra Nordsjællands Politi.

En genbo havde forinden ringet 112, da de fra eget sommerhus anede røg ovre på den anden side, men inden politiet nåede frem havde samme naboer fået hjulpet manden ud af det røgfyldte sommerhus og grillen slæbt samme vej. Vejens beboere fik efterfølgende rullet en haveslange frem og bekæmpet ilden, så brandfolkene kunne nøjes med at efterslukke.

- Der er brændt hul i et tag, men det så faktisk ikke så alvorligt ud, da vi kom derud, siger vagtchefen om naboindsatsen.

Indretningsarkitekten Milly Fly bekræfter lørdagens hændelse over for bt.dk, men ønsker af hensyn til sin nabo ikke at medvirke med yderligere detaljer.