Hun blev stukket med en kniv af sin far, mens hun ventede på en nyreoperation. Nu er hun død. Hun blev seks år og otte måneder.

Datteren til den kendte clairvoyant Graham Bishop er afgået ved døden. Det bekræfter pigens mor over for BT.

Pigen led af en med en alvorlig, medfødt og livstruende kar-deformitet, og hendes helbred blev ikke bedre af, at hendes egen far i 2012 stak hende adskillige gange med en kniv, da hun var fire år gammel.

19. februar i år sov pigen ind på Rigshospitalet. Før jul forsøgte læger i England at udføre en nyretransplantation med moderens nyre. Men indgrebet slog fejl. Nyren blev ikke optaget i pigens krop.

Graham Bishop er en britisk født clairvoyant og trancemedium. Han blev kendt i Danmark omkring årtusindeski­ftet, da han medvirkede i tv-programmerne ’Åndernes magt’, ’Ånderne vender tilbage’ og ’Klarsyn’. 12. august 2012 slog det klik for ham, da hans kone ville skilles og datteren stod over for en kompliceret nyreoperation. Med en kniv skar og stak han sine dengang fire-årige tvillingedøtre, mens han var alene med dem på et værelse i Ronald Mc Donald-huset ved Rigshospitalet. Pigerne overlevede kun, fordi de allerede befandt sig på hospitalet og derfor fik hurtig lægehjælp.

Læs også:

Nyresygdommen var den konkrete årsag til pigens død, men knivoverfaldet gjorde det sværere at redde pigens liv, fortæller hendes mor.

»Lægerne kan ikke sige noget sikkert om, hvad overfaldet har betydet, men det har helt sikkert spillet en rolle. Overfaldet betød at nyretransplantationen blev forsinket og hun måtte gennemleve flere smerter, end ellers,« siger moderen, der ønsker at være anonym. Hendes identitet er redaktionen bekendt.

Før overfaldet var pigen trods sin sygdom en livlig pige, der gik omkring som andre børn. Efter overfaldet blev hun hjerneskadet og delvist lammet, så hun måtte sidde i kørestol.

19. oktober i år stod Graham Bishop frem i BT, hvor han undskyldte over for sine døtre for de uhyrligheder, han havde begået mod dem. Han sagde, at han intet huskede fra overfaldet, og mente, at det var den adhd-medicin, han tog på daværende tidspunkt, der drev ham ud over kanten.

I 2014 blev Graham Bishop idømt 11 års fængsel og udvisning fra Danmark for bestandigt.

Læs også:

I de sidste dage af pigens liv, stod det klart for lægerne, at hun ikke havde langt igen. Graham Bishop anmodede Kriminalforsorgen om tilladelse til besøge sin døende datter, men det ønske blev afvist. Efter datterens død, bad han om lov til at besøge hende i kapellet, men heller ikke dette, ville kriminalforsorgen give udgang til. Heller ikke datterens bisættelse i Danmark fik han lov at deltage i, til trods for, at pigens mor tillod det, og foreslog at han kunne sidde ubemærket omme bag kirkeorglet og følge med i ceremonien.

»Jeg har ondt af ham, og jeg synes det er synd, at han ikke fik lov til at sige farvel. Jeg havde ikke noget imod, at han deltog i bisættelsen, hvis han holdt lav profil. Han kunne for eksempel sidde omme bag orglet og følge med. Og jeg kunne slet ikke se nogen grund til, at han ikke kunne få lov til at se hende i kapellet,« siger pigens mor.

Mens datteren blev bisat, afholdt fængselspræsten i Anstalten ved Herstedvester en bisættelsesceremoni i fængslets kapel.

Graham Bishops advokat Karoline Normann har klaget over Kriminalforsorgens afgørelse omkring datterens død til Folketingets Ombudsmand.