Vollsmose på kogepunktet efter anholdelser i kølvandet på nattens voldsorgie

Politiet har nu foreløbigt forladt Bøgeparken i Vollsmose. På vej ud slog den ophidsede folkemængde til politiets biler. Enkelte af de unge med indvandrerbaggrund er begyndt at iføre sig masker, så de ikke kan genkendes.

Efter politiet trak sig ud af området, blev nogle af de tilstedeværende journalister truet af ophidsede unge med stenkast og metal-baseballbat.

Seks anholdte efter politiaktion

Ifølge BT's udsendte hersker der en kaotisk stemning ved Bøgeparken i Vollsmose. Gemytterne er i den grad på kogepunktet.

Tidligere var politiet massivt tilstede, da Fyns Politi udførte en større aktion på Bøgeparken 88 i Odense-bydelen Vollsmose og arresterede seks personer.

- Vi har foreløbigt anholdt seks personer, som vi mener har tilknytning til det, der skete i Vollsmose og på sygehuset mandag aften, siger Jesper Feldt, vagtchefen ved Fyns Politi, ifølge fyens.dk

Ultimatum

De forsamlede vrede beboere med indvandrerbaggrund kræver, at de seks anholdte bliver løsladt inden kl. 18:00 i dag. De vrede beboere mener, at politiet har anholdt de forkerte og påstår, at det var personer med tilknytning til det rockerrelaterede AK81, der stod bag skyderiet i går aftes.

- Hvis de ikke bliver løsladt i dag, så garanterer vi ikke for, hvad der sker i Vollsmose. Vi kan ikke styre 3-400 ophidsede unge mennesker i området, siger Ahmed Mohammed som er forældre og bosat i området ved Vollsmose.

Men politiet mener tilsyneladende ikke, at der er hold i påstanden om, at det var personer fra rockermiljøet, der stod bag skyderiet i går.

- Det mener jeg godt, vi kan afvise, siger efterforskningsleder Jack Liedecke om rygterne om, at rockere stod bag skyderiet under Eid-festen, ifølge fyens.dk

Ballade ved Eid-fest

Politi-aktionen her til eftermiddag kommer i forlængelse af nattens uroligheder i Vollsmose og i Odense centrum, samt på skadestuen ved Odense Universitetshospital. Et skyderi under en Eid-fest udviklede sig, og omkring 60-70 mænd trængte senere på natten ind på skadestuen for at få fat i den alvorligt sårede mand.

Tirsdag eftermiddag gik et større antal betjente iført skudsikre veste i gang med en aktion i Bøgeparken i Vollsmose. Vagtchefen kan ikke komme nærmere ind på sagen endnu. Han vil heller ikke fortælle, hvor meget mandskab politiet har i området og tilføjer, at det er helt normalt ved den type aktioner, at bruge skudsikre veste.