Først dræbte han Yvonne, så lille Søs, så Julian. I dag skal 33-årige Martin Petersen have dom som tredobbelt morder.

Der var lagt op til en rigtig god lørdag i den lille families trygge skød i lejligheden i Sønderborg. Yvonne Bøttcher Hoffman og hendes to små øjesten, børnene Søs på fire år og Julian på seks, havde weekend, og de hyggede sig som altid sammen. De velkendte halvskøre stemmer fra tegneseriefigurerne Anders And, Mickey Mouse og Fedtmule lød fra fjernsynet. Børnene så tegnefilm. Alt var, som det skulle være.

Det vil sige: Indtil Martin Petersen dukkede op. Børnenes far. Yvonnes samlever gennem mange år. Nu tidligere samlever, efter at Yvonne et halvt år forinden havde besluttet at flytte i en lejlighed for sig selv sammen med børnene.

Men denne lørdag den 6. januar 2007, lige omkring middagstid, var Martin altså kommet uanmeldt. Yvonne gjorde, hvad hun kunne, for at børnene ikke skulle mærke, idyllen pludselig var brudt for deres mor, så hun og eks-samleveren fortrak til soveværelset, mens Søs og Julian blev liggende foran fjernsynet og tegnefilmene inde i stuen.

Kort efter var alt kaos, blod og død i lejligheden.

Martin Petersen havde med sine forrykte handlinger båret af sygelig jalousi og krav om kontrol gjort sig til tredobbelt drabsmand. Han havde taget livet fra de tre mennesker, han inderst inde elskede allermest.

I grundlovsforhøret ved Retten i Sønderborg dagen efter forklarede Martin Petersen, at han og Yvonne umiddelbart inden tragedien var begyndt at skændes. Skænderiet var blevet mere og mere heftigt, mens de stod tættere og tættere sammen inde i soveværelset. Til sidst løb tingene helt af sporet:

- Jeg ville bare snakke og bad om, at Yvonne tilgav mig. Men pludselig slog det klik i mit hoved. Jeg kvalte hende med begge hænder og holdt stadig fast i hende, da hun væltede om på gulvet. Da hun var helt rolig, rejste jeg mig og spændte en livrem om hendes hals, lød forklaringen i grundlovsforhøret.

Efter at have dræbt Yvonne Bøttcher Hoffman røg 33-årige Martin Petersen en cigaret, hentede derefter datteren Søs og tog hende med ud af stuen. Den lille pige dræbte han med stik i halsen med en køkkenkniv.

Efter at have vasket hænder, gik han tilage i stuen til sin søn, som stadig lå på sofaen og så tegnefilm. Martin Petersen røg endnu en cigaret, inden han fuldbyrdede sit vanvid og gjorde sig til tredobbelt drabsmand. Seks-årige Julian døde ved kvælning med de bare næver.

Derefter bar Martin Petersen sin døde søn ind i sengen, hvor han lagde drengen ved siden af sin knivdræbte lillesøster.

Flere forsøg på selvmord i minutterne efter mislykkedes.

Martin Petersen og alle de efterladte skal i dag gennemleve familietragedien endnu en gang, når drabssagen føres ved en domsmandsret i hjembyen Sønderborg.