Med helikopter blev et bare treårigt barn onsdag eftermiddag fløjet til Rigshospitalet efter en alvorlig ulykke i Herlufmagle.

Nu er den kvinde, der førte bilen, hvori barnet var passager, blevet varetægtsfængslet. Sigtet for at have kørt bil i påvirket tilstand. Formentlig efter at have indtaget lattergas.

Ulykken fandt sted på Tybjergvej 15.54. Her mistede den 31-årige nu fængslede kvinde herredømmet over bilen og kørte frontalt ind i et vejtræ.

Også den 31-årige og en anden passager modtog efterfølgende behandling på hospitalet.

Samtidig indledte politiet i samarbejde med en bilinspektør en efterforskning af sagen. Og snart viste det sig, at den 31-årige kvinde formentlig havde været påvirket på ulykkestidspunktet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har derfor sigtet hende efter færdselslovens paragraf om kørsel i påvirket tilstand samt straffelovens paragraf 249, som handler om uagtsomt at have forvoldt alvorlig skade på andre.

Fredag blev kvinden så fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved, hvor man besluttede at varetægtsfængsle hende frem til 5. oktober.

»Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at man ikke kører bil, når man er påvirket. Sagen i dag viser med al tydelighed, hvor galt det kan gå. Det er selvsagt en sag, som vi tager meget alvorligt,« siger mødende anklager Iben Grønbæk i en pressemeddelelse.

Selve grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre, og politiet har derfor for nuværende ikke yderligere til sagen.